BARÇA

La impactant revelació d'Aitana Bonmatí en el documental de 3Cat

La jugadora del Barça explica que va estar a punt de deixar el futbol professional el 2022 perquè no estava motivada i "no era feliç"

Redacció Esport3Actualitzat

L'espectacular carrera d'Aitana Bonmatí hauria pogut quedar estroncada si el 2022 la jugadora hagués tirat pel dret i hagués deixat el futbol. La manca de motivació la va portar a plantejar-s'ho seriosament. És una de les revelacions que la blaugrana fa al documental "Aitana Bonmatí" que s'estrena aquest dimarts després del TN a "Nits sense ficció". Un treball del Departament d'Esports de TV3, que ha seguit l'evolució imparable de la futbolista durant dos anys.

Quan tenia set anys, Aitana Bonmatí va començar a jugar en un equip de nens a Sant Pere de Ribes, el seu poble, i ben aviat es va acostumar a sentir: "No deixis que te la robi una nena." La tenacitat, la constància i la lluita l'han portat, als 26 anys, a convertir-se en la millor jugadora del món després de guanyar la Pilota d'Or, l'octubre del 2023. 

Un equip del Departament d'Esports de TV3, encapçalat per Xavi Torres i Jesús Muñoz, ha seguit l'evolució d'Aitana durant gairebé dos anys i l'ha acompanyada en el canvi de vida que ha suposat passar de ser una bona jugadora a convertir-se en la gran col·leccionista de premis individuals i col·lectius. 

En aquest trajecte, es descobreix la cara més humana i personal de la jugadora del Barça, que manté encara ben viva la relació amb la seva colla d'amics de tota la vida, i en particular amb el Pol, que té la síndrome de Down. I es descobreix també l'Aitana més solidària, que es preocupa per les desigualtats socials i col·labora com a ambaixadora d'ACNUR per ajudar un equip de refugiades que juguen a futbol a Barcelona. 

Aitana Bonmatí s'ha convertit en una referència per les nenes i, el més important, també s'ha convertit en un model per a molts joves futbolistes, una altra batalla guanyada a les desigualtats de gènere. I el documental mostra la seva inquietud per formar-se, pensant en el moment que acabi la seva carrera com a jugadora, i recorda que la seva il·lusió és arribar a ser directora esportiva del primer equip del FC Barcelona, un lloc tradicionalment reservat als homes. 
 

El documental també recull la primera trobada d'Aitana amb Pep Guardiola, un dels seus referents i el seu ídol com a entrenador, i a qui no coneixia personalment. El resultat és una conversa entre dues persones que s'admiren mútuament.

La millor jugadora i el millor entrenador parlen de futbol, del Manchester City i del Barça, però també de la salut mental, de la família, dels seus orígens, del problema social dels refugiats, de la defensa de la llengua catalana o dels problemes de trànsit a la ciutat de Barcelona. La totalitat de la conversa, d'una hora de durada, entre la jugadora i l'entrenador s'estrenarà pròximament en exclusiva a la  plataforma 3Cat. 
 

"Aitana Bonmatí" és un documental de Xavi Torres, Jesús Muñoz, Carles Comajuncosas, Marta Colás i Santi Padró, el mateix equip que el 2023 recollia el Premi Ondas al Millor Documental per "Unzué, l'últim equip del Juancar", estrenat també a "Nits sense ficció". 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut