La pitjor defensa del Barça des de la temporada 2000-2001
Koundé aquest diumenge contra el Granada (EFE)

La fragilitat defensiva és l'exponent de la davallada de l'equip en aquesta Lliga

Redacció Digital Esport3Actualitzat

El Futbol Club Barcelona ha rebut 33 gols en Lliga aquesta temporada, i un total de 50 gols en contra sumant totes les competicions. A diferència de la campanya passada, en la qual va rebre 20 gols en 38 partits, la defensa del club culer ha abaixat dràsticament el seu nivell i ha empitjorat els seus números fins al punt de convertir-se en el dotzè classificat en gols encaixats; és a dir, que tan sols hi ha vuit equips que han rebut més gols que el conjunt català.

Fa més de 20 anys que el Barça no rebia tants gols en aquestes alçades del campionat. En la temporada 2000-2001, el conjunt blaugrana va acabar quart a la Lliga i es va classificar per a la Champions League en els últims instants amb la famosa xilena de Rivaldo.

Dues dades demolidores

Segons dades de Bernat Coll a "LaTdT", una mostra del desastre defensiu barcelonista és que 29 dels 33 gols que el Barça ha rebut a la Lliga són de rematades des de dins de l'àrea. Contra el Granada, un equip que tan sols havia marcat 8 gols de visitant, tots tres encerts són sense que cap jugador del Barça contactés mínimament amb el rival que rematava a prop de Ter Stegen.

La passivitat defensiva culer s'agreuja en els minuts posteriors als gols a favor i en els inicis de les dues parts. De fet, en els últims 10 partits el conjunt ha rebut 10 gols en alguna d'aquestes situacions. Sense anar més lluny, aquest diumenge el 2-3 el va rebre dos minuts després que empatés Lewandowski, i va estar a punt de rebre el 3-4 segons després de l'empat a tres de Lamine.

El punt positiu

L'única bona notícia culer és Lamine Yamal, autor de dos gols i que amb 16 anys és pràcticament l'únic recurs ofensiu de tot un Barça.

És clar que el conjunt blaugrana té un problema defensiu, una situació que empitjora si es té en compte la poca capacitat de generar ocasions que està presentant l'equip barcelonista aquesta temporada.