Aleksandr Zhukov, president del Comitè Olímpic de Rússia (Reuters)

La majoria d'atletes russos recorreran al TAS la suspensió de la IAAF

El president del Comitè Olímpic de Rússia, Aleksandr Zhukov, creu que els esportistes del seu país podran participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro
Actualitzat

La majoria dels atletes russos recorrerà al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) de Lausana la decisió de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) que els inhabilita per participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

"La majoria dels nostres atletes recorreran a l'arbitratge esportiu internacional i esperem que guanyin els seus casos", ha dit Aleksandr Zhukov, president del Comitè Olímpic de Rússia (COR), en al·lusió a la decisió de la IAAF de mantenir la suspensió a la Federació d'Atletisme Russa (FAR) pels nombrosos escàndols de dopatge que l'han esquitxat en els últims dos anys.

Els atletes russos acudiran a la justícia esportiva, malgrat que el Comitè Olímpic Internacional (COI), en una decisió adoptada després d'una cimera sobre el dopatge, va obrir la porta a la participació d'atletes russos nets en els Jocs de Rio de Janeiro.

"El COR i la FAR prestaran la màxima cooperació i el suport jurídic als nostres esportistes perquè els seus casos es tramitin com més aviat millor. Estic segur que els nostres atletes tenen possibilitat de guanyar els seus recursos", ha dit Zhukov en declaracions a un canal de la televisió rus.

L'executiva del COI va resoldre dimarts que tots els esportistes de Rússia i Kènia, inclosos els atletes, s'han de sotmetre a una avaluació individual per part de les federacions internacionals per poder competir en els Jocs. Això permetrà, en teoria, acudir a la competició als atletes russos, malgrat que la seva federació està suspesa, encara que, com ha advertit el ministre d'Esports rus, Vitali Mutko, la IAAF no ha aclarit encara el procediment pel qual han de passar els esportistes per ser admesos a Rio.

El president del COI, l'alemany Thomas Bach, que va treure als esportistes russos la presumpció d'innocència per les "substancials acusacions" recollides en l'informe de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), ha explicat que cada atleta "haurà de ser declarat elegible per cada federació internacional després d'una avaluació individual. I les federacions internacionals de tenir en compte totes les evidències i circumstàncies".

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut