El president del COI, Thomas Bach (Reuters)
Jocs Olímpics

El COI obre la porta a acceptar esportistes russos als Jocs si passen exhaustius controls antidopatge

Les federacions internacionals hauran d'analitzar cas per cas i donar-los autorització un per un després del veto de la IAAF

Actualitzat

El Comitè Olímpic Internacional obre la porta a permetre que alguns esportistes russos puguin participar en els Jocs de Rio, si passen exhaustius controls antidopatge individuals durant les pròximes setmanes. Així ho ha anunciat el president del COI, Thomas Bach, que ha donat ple suport a la decisió que va prendre la Federació Internacional d'Atletisme de vetar els atletes russos.

A la cimera que s'ha fet aquest dimarts a Lausana hi havia el president del Comitè Olímpic Rus, Alexander Zhukov, que s'ha queixat que, amb la decisió de divendres de la IAAF, paguen "justos per pecadors". Els esportistes kenians també seran avaluats de la mateixa manera. 

Les federacions internacionals hauran d'analitzar cas per cas i donar-los autorització un per un. Entre els afectats hi ha la campiona olímpica i mundial de salt amb perxa Ielena Isinbayeva, que ha mostrat el seu desencís pel desenvolupament dels fets que van desembocar en el veto de la IAAF, ara matisat pel COI.

Anar al contingut