Una de les càmeres de l'ull de falcó (Reuters)
Una de les càmeres de l'ull de falcó (Reuters)
Futbol

La Lliga Espanyola, l'única de les grans a Europa que no fa servir l'ull de falcó per acabar amb els gols fantasma

L'empat a 1 del FC Barcelona al camp del Betis ha estat marcat pel gol d'Aleix Vidal que no ha pujat al marcador, tot i que la pilota ha travessat clarament la línia de gol. Una errada que no hauria passat amb l'ull de falcó

Actualitzat

La lliga espanyola és l'única de les grans lligues de futbol europees que no fa servir la tecnologia de l'ull de falcó per saber si una pilota entra o no entra dins la porteria, cosa que permet evitar jugades com la protagonitzada pel jugador del FC Barcelona Aleix Vidal.

Aquest sistema va ser homologat per ser usat a l'Eurocopa de França, la Supercopa d'Europa i, a partir d'aquesta temporada, a les eliminatòries de la Lliga de Campions. La UEFA el va aprovar el gener del 2016 determinant que funcionés conjuntament amb uns nous assistents encarregats de vigilar el joc dins i al voltant de les àrees de penal.

L'ull de falcó es fa servir a la Premier League des de la temporada 2013-14, i la Bundesliga, la lliga francesa i la italiana des de la temporada 2015-16. Aquest sistema es basa en les imatges que capten 7 càmeres a cada porteria i un programa informàtic de seguiment de la pilota dins de l'àrea de gol. En només un segon, si és gol, envia un senyal a tot els àrbitres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut