Girona

La gran assignatura pendent del Girona... i del futbol d'avui dia

Ni en aquesta temporada de somni, ni en les anteriors, el Girona ha estat capaç de fer cap gol de falta

Redacció Esport3Actualitzat

Quins temps aquells en què Messi clavava un gol de falta com si es tractés d'un penal. No teniu la sensació que des que l'argentí i Cristiano Ronaldo no juguen a la Lliga, gairebé no es veuen gols de falta? Doncs la sensació és certa. I el Girona n'és l'exemple paradigmàtic. Aquest Girona que està fent història té una assignatura pendent.

Des del 12 de juliol del 2020 que el Girona no llança una falta que acabi en gol. Va ser Francesc Aday contra el Lugo. Aleix Garcia va ser l'anterior: contra el Llevant el 4 de gener del 2019. Aquest cap de setmana contra el Rayo, Aleix ho va intentar pel mateix lloc, però la pilota va marxar alta. No hi ha manera.

Són dades que ha revelat el pòdcast Girona Reservat de Catalunya Ràdio.

Francesc Aday, l'últim jugador del Girona en marcar de falta l'any 2020 (Europa Press)

Una mancança que no és només del Girona. Tot i que com diu el refrany, mal de molts, conhort de ximples.

Atenció a la dada: a Primera Divisió s'han marcat enguany només 4 gols. Ferran Torres amb el Barça, Rubén Alcaraz del Cadis, Saúl Coco de Las Palmas i Willian José del Betis.

Per què es marca menys de falta?

Els gols de falta s'estan extingint. La temporada 2020-21 va ser el rècord a la baixa: 9 gols de falta. La marxa de Leo Messi i Cristiano Ronaldo fan abaixar aquest rànquing indubtablement. I és que Messi, en tota la seva carrera, ha marcat 65 gols de falta. Cristiano Ronaldo un total de 60.

Enrere queden grans realitzadors de faltes com Koeman (60 gols de falta), o el màxim golejador de falta de la història: Juninho Pernambucano, amb 77 dianes.

Koeman marca el gol del Barça a Wembley
El gol de falta de Koeman a la final de Wembley 

Es poden trobar més motius de la baixada de gols de falta, lligat al canvi natural del futbol. Un factor és que el defensa no fa faltes a la frontal de l'àrea, com a consigna als entrenaments.

Un segon factor que apunta el pòdcast Girona Reservat és la tendència que els jugadors no es quedin, tant com abans, a llançar faltes després dels entrenaments.

Una tendència que els gironins viuen en primera persona. Ni en aquesta temporada de somni, ni en les anteriors, el Girona ha estat capaç de fer cap gol de falta

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut