Continua obert el cas Negreira, amb el FC Barcelona com a investigat (Europa Press)
Barça

La Fiscalia Anticorrupció s'oposa a la investigació al Barça i a Laporta per suborn en el "cas Negreira"

Anticorrupció considera que Enríquez Negreira no té la condició de funcionari públic que exigeix el delicte

AgènciesActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció s'ha oposat a la imputació per un delicte de suborn del FC Barcelona, del seu actual president, Joan Laporta, els seus antecessors Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, i dos exdirectius del club en el denominat 'cas Negreira' de suposada corrupció arbitral en el futbol. L'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), José María Enríquez Negreira, no es pot considerar funcionari, i per tant no es podria aplicar el delicte de suborn.

L'Audiència de Barcelona haurà de decidir ara si revoca la decisió del titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, que el mes de setembre passat va afegir el delicte de suborn als de corrupció entre particulars en l'àmbit esportiu, administració deslleial, falsedat en document mercantil i blanqueig de capitals que la Fiscalia atribueix als investigats al 'cas Negreira'.

El delicte de suborn, que segons la legislació ha de ser jutjat per un tribunal popular, castiga el pagament de suborns a funcionaris públics, sense necessitat que estigui acreditada la contraprestació rebuda a canvi de les dades.

Tot i que Enríquez Negreira no era funcionari, com exigeix el tipus penal del suborn, el jutge, recolzant-se en abundant jurisprudència en la matèria, ha conclòs que té aquesta condició "a efectes penals, atès que exercia funcions públiques com a vicepresident de la CTA, entre altres relatives a les qualificacions dels àrbitres i als ascensos i descensos dels mateixos.

Tot i això, la Fiscalia Anticorrupció -que va ser la que va presentar la denúncia al jutjat pels 7 milions d'euros que el FC Barcelona va pagar a Enríquez Negreira i al seu fill, entre els anys 2001 i 2018- s'ha desmarcat del jutge instructor i ha donat suport als recursos presentats per les defenses davant de l'Audiència.

 

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
Anar al contingut