Franck Kessie, celebrant el seu gol a la final (Reuters)
Futbol

La Costa d'Ivori s'emporta la Copa d'Àfrica

La selecció dels Elefants, que havia estat al límit de l'eliminació a la fase de grups, s'imposa en la final a Nigèria (2-1) amb gols de l'exblaugrana Kessie i del recuperat Sebastian Haller

Actualitzat

La Costa d'Ivori s'ha proclamat campiona d'Àfrica després de batre en la final a Nigèria (2-1) amb remuntada inclosa. La final ha reflectit la trajectòria dels ivorians en la competició. 

La Costa d'Ivori, una de les favorites, s'ha acabat proclamant campiona d'Àfrica, però seguint un camí del tot inesperat: protagonista d'una primera fase horrible, el seu seleccionador va deixar el càrrec donant per fet que caurien eliminats després de ser ridiculitzats per part de Guinea Equatorial (4-0). Però una combinació de resultats els va permetre seguir en competició com a tercers de grup. 

A la final, Troost-Ekong ha avançat els nigerians a la sortida d'un córner (38'), però els Elefants han capgirat el marcador a la represa gràcies als gols de l'exblaugrana Franck Kessie (62') i de Sebastian Haller (81'), el jugador que va haver de deixar temporalment el futbol professional per un càncer testicular, i que un any i mig després ha decidit un títol continental.    

 

Anar al contingut