Paquetá amb el West Ham
Paquetá amb el West Ham (Europa Press)
FUTBOL

La carrera de Lucas Paquetá perilla per una mala aposta

El jugador brasiler podria rebre una sanció de fins a 10 anys sense jugar per les seves irregularitats en el món de les apostes

Redacció Esport3Actualitzat

La Federació anglesa de futbol (FA) acusa el migcampista del West Ham Lucas Paquetá de cometre presumptament infraccions relacionades amb el món de les apostes esportives. D'aquesta manera, el rumor del fitxatge del brasiler pel Manchester City, equip que estava interessat amb fer-se amb el jugador a l'estiu, perd força. L'ex del Milà i l'Olympique de Lió s'enfronta a una sanció que, en el pitjor dels casos, podria acabar amb la seva carrera professional: podria arribar als 10 anys d'inhabilitació.

Aquestes infraccions s'haurien produït la temporada 2022-2023 i estarien relacionades amb la seva conducta dins del camp. Si bé, Paquetá és conegut pels seus balls, per la tècnica i per ser de pell fina, hi hauria 4 partits concrets sota la lupa:

  • Contra el Leicester, 12 de novembre del 2022
  • Contra l'Aston Villa, 12 de març del 2023
  • Contra el Leeds United, 21 de maig del 2023
  • Contra el Bournemouth, 12 d'agost del 2023

El jugador va veure la targeta groga en tots quatre partits. Paquetá no hauria apostat ell mateix, sinó que s'haurien registrat apostes de manera inusual des de l'illa on va néixer el jugador per part dels comissaris d'integritat.

La reacció de Paquetá

"El jugador té fins al 3 de juny del 2024 per respondre als càrrecs, sens perjudici de qualsevol sol·licitud de pròrroga d'aquest termini" esmenta el comunicat de la FA. El jugador ha publicat un text a les seves xarxes socials mostrant la seva "sorpresa".

"En aquests 9 mesos he cooperat amb cada pas de la investigació i he aportat tota la informació que he pogut."

En tot moment, nega els càrrecs i diu que "lluitarà per netejar el seu nom".

Una benvinguda amb sorpresa per a Lopetegui

El mateix dia que la FA denunciava les irregularitats del jugador, el club de l'est de Londres feia oficial el fitxatge de Julen Lopetegui. L'entrenador espanyol arriba al conjunt "hammer" amb la possibilitat de perdre un dels seus millors jugadors, encara que, com s'ha mencionat anteriorment, el jugador tenia gairebé tancat el traspàs amb el club de Guardiola a canvi d'uns 82 milions d'euros. Després que s'hagin conegut els càrrecs de la FA és més que probable que l'operació es desfaci.

Els precedents

Ivan Toney, Sandro Tonali i Kynan Isaac
Ivan Toney, Sandro Tonali i Kynan Isaac ((Europa Press i Stratford Town FC))

Segons The Times, el codi disciplinari de la FA especifica que si es demostra una infracció de les quatre que se l'acusa, "comporta una sanció d'entre sis mesos i tota la vida".

El defensa de l'Stratford Town, Kynan Isaac va ser suspès per una targeta groga en un partit de la FA Cup contra el Shrewsbury. Per incomplir el reglament d'apostes esportives, va quedar inhabilitat el 2022 pels 10 anys següents. Recentment, el davanter del Brentford Ivan Toney va tornar als terrenys de joc després d'una sanció de vuit mesos per irregularitats també amb les apostes esportives.

D'altra banda, el migcampista del Newcastle Sandro Tonali està apartat des de l'octubre del 2023. La FA el va acusar de fer entre 40 i 50 apostes, quatre en partits del seu club. L'italià va admetre els càrrecs. Tonali va apostar més de 100.000 euros i la multa va ser de 20.000 lliures esterlines (23.465,80 €). La tornada del jugador està prevista per a finals d'agost del 2024, 10 mesos després.

 

Anar al contingut