Míchel i Xavi en el partit entre Barça i Girona (EFE)
Lliga de Campions

La bola extra que tenen Barça i Girona per jugar la Champions la temporada vinent

La UEFA augmenta el nombre d'equips participants en la Champions (de 32 a 36) i dues places es repartiran entre els cinquens classificats de les millors Lligues

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça i el Girona ja saben què han de fer per tenir accés a la Champions de l'any vinent. La UEFA ha canviat el format de la competició europea i s'augmentarà el nombre d'equips participants, de 32 a 36. Quins seran els 4 equips beneficiats d'aquest format?

Les dues primeres places són el canvi més significatiu. Es cobriran amb les anomenades "places per rendiment europeu". Els dos països amb millor coeficient a Europa seran els beneficiats. Però, com es calcula? Dividint el nombre total de punts de coeficients obtinguts per cada club entre el nombre d'equips d'aquella federació. En definitiva, Itàlia, Alemanya, Anglaterra i Espanya competeixen per tenir una plaça extra a la màxima competició europea. Ara mateix, la Serie A i la Bundesliga serien les Lligues privilegiades i els clubs que aprofitarien aquest nou format serien el Bolonya i el RB Leipzig.

Coeficient per clubs per federació 2023/24

1. Itàlia: 103.000 punts / set clubs= 14.714 de mitjana

2. Alemanya: 97.500 / set= 13.928

3. Anglaterra: 111.000 / vuit= 13.875

4. Espanya: 103.500 / vuit= 12.937

5. França: 73.500 / sis= 12.250

Aquesta classificació està en constant canvi depenent del rendiment dels clubs a Europa durant aquesta temporada. És a dir, el cinquè classificat a La Lliga necessita que el rendiment dels clubs espanyols sigui millor que els dels anglesos, alemanys i italians per tal de retallar posicions i així accedir a la Champions 24/25. Això sí, l'eliminació del Sevilla a la fase de grups i la de l'Osasuna a la fase prèvia de la Conference League fa difícil que Espanya pugui quedar en primera o segona posició.

Per altra banda, com fins ara, en cas que un equip de la Lliga (Reial Madrid, Barcelona, Atlètic de Madrid o Reial Societat) quedés entre els quatre primers i guanyés la Champions, el cinquè també accediria a la màxima competició europea l'any vinent.

La tercera plaça té a veure amb la classificació del coeficient de clubs per federacions de la UEFA fins a la temporada 2022/23. Les quatre primeres federacions són Anglaterra, Espanya, Alemanya i Itàlia. Aquesta plaça extra se li assigna al país que es troba en cinquena posició (França). És a dir, la Lliga francesa tindrà tres places directes a la màxima competició europea, cosa que, ara mateix, beneficiaria el Niça (tercer classificat).

La quarta se li donarà a un campió nacional a través del procés de classificació, que constarà de tres rondes de classificació i els play-offs. S'amplia de quatre a cinc els clubs classificats mitjançant aquest camí.

 

Anar al contingut