barça

Koeman: "Tinc molts dubtes de pagar 50-60 milions per Lewandowski"

Al programa "Vaques sagrades", d'Esport3, l'extècnic neerlandès del Barça també ha afirmat que Frenkie de Jong vol seguir de blaugrana i ha deixat una dura reflexió final sobre l'ADN del club

Redacció Esport3Actualitzat

Ronald Koeman ha estat el convidat aquest dilluns del programa "Vaques sagrades", d'Esport3. L'extècnic neerlandès del Barça ha parlat dels noms propis del mercat de fitxatges blaugranes, com per exemple el del davanter polonès del Bayern, Robert Lewandowski, a qui considera car per a la seva edat:

"Lewandowski és un gran jugador, un golejador fix, però té una certa edat. 35? Jo tinc els meus dubtes de pagar 50 o 60 milions per un jugador, a més del salari. Potser li queden dos anys. Són molts dubtes de si fitxar-lo o no fitxar-lo."

Escèptic, Koeman fa un estiu era avalador de les incorporacions de futbolistes atacants com Memphis o Luuk de Jong, compatriotes seus. Sobre la situació d'un altre jugador dels Països Baixos, proper al seu entorn com és Frenkie de Jong, creu que si depengués del futbolista el seu futur seguiria sent blaugrana.

"Jo l'únic que sé és que Frenkie de Jong vol seguir al Barça. Ell fa un parell de dies va dir que vol seguir-hi. El que no sé és si el Barça vol vendre Frenkie o necessita els diners perquè és un dels pocs jugadors pels quals es pot treure un preu alt. Per mi Frenkie de Jong és un gran jugador per al Barça"

"El Barça viu del passat, del 4-3-3... el futbol ha canviat"

El predecessor de Xavi a la banqueta del Barça també ha analitzat durant la mitja hora inicial del programa la seva última etapa al club. Koeman admet que va viure una època molt complicada per l'economia i pel canvi de presidència. Ha tornat a retreure a Laporta la seva manera d'actuar amb ell.

"Un president sempre pot dubtar del seu entrenador des de dins del club. Però aquests dubtes van sortir a la premsa, i això va ser una gran errada per part seva. Vaig viure un any i mig molt complicat, un temps sense president... després els dubtes de Laporta. Va ser una mica un alliberament, sortir del Barça."

Finalment, l'heroi de Wembley ha estat dur quan s'ha defensat de les crítiques de l'entorn al seu sistema de joc, unes opinions que no entén, i ha contraatacat reflexionant sobre la vigència de l'estil culer:

"Jo soc partidari de dominar el joc. Si tu jugues amb tres centrals i cinc defenses, no pots dir que és un sistema defensiu. Amb aquest sistema durant tres o quatre mesos vam fer els millors partits dels últims anys. L'exemple més clar va ser la final contra l'Athletic. El Barça viu del passat, del 4-3-3, del tiqui-taca. El futbol ha canviat. Ara és més ràpid, més físic. No es pot viure en el passat. Si tens Xavi, Iniesta... i Messi, a qui, per cert, em van treure. Això va ser un pal molt dur."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut