Kilian Jornet s'abraça amb Damiano Lenzi un cop acabada la prova (FEDME)
Kilian Jornet s'abraça amb Damiano Lenzi un cop acabada la prova (FEDME)
Esquí de muntanya

Kilian Jornet renuncia per solidaritat al triomf a la segona prova de la Copa del Mon d'esquí de muntanya a Cambre d'Aze

El català no estava d'acord amb la decisió de l'organització de sancionar el primer atleta que ha arribat a la meta i no s'ha presentat a la cerimònia del podi. Clàudia Galícia ha estat cinquena en la prova individual femenina i aquest diumenge competirà en esprint.

Actualitzat

Kilian Jornet ha renunciat a la victòria de la segona prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya. L'italià Damiano Lenzi, que havia estat el primer classificat, tres segons abans que Kilian, ha estat penalitzat, i ha perdut així la primera posició a Cambre d'Aze en favor del català. Una decisió que no ha agradat gens a Jornet ni al tercer classificat, Matteo Eydallin. Cap dels tres s'han presentat a la cerimònia del podi, i tots tres han estat desqualificats, i han donat la victòria al quart, Robert Antonioli.

El risc d'allau a causa de les fortes nevades que s'han registrat a la zona al llarg de les últimes setmana ha obligat els organitzadors a canviar el recorregut original. No obstant això, Jornet, que en la cita inaugural de la competició disputada el cap de setmana passat a Andorra va acabar sisè, ha recuperat les bones sensacions. "Ha estat una batalla fins al final. En l'última baixada del recorregut he sortit jo uns metres al davant, però Damiano m'ha seguit bé i m'ha guanyat per uns segons. No obstant això, estic molt content de tornar a tenir bones sensacions, d'haver tornat a estar lluitant davant", ha analitzat Jornet després de la prova.

En la prova femenina, Laetitia Roux ha guanyat de nou la prova imposant de nou la seva llei (1.37.02). Darrera d'ella arribava Axelle Mollaret, 16 segons més tard, i l'esquiadora de muntanya suïssa Maude Matthys ha tancat el podi (1.40.20). Clàudia Galícia ha estat cinquena en la prova individual femenina (a 59 segons de la sueca Emelie Forsberg) i aquest diumenge competirà en esprint.

Després del seu pas per Fontblanca (Andorra) i Cambre d'Aze (França), la Copa del Món individual viatjarà fins a Erzincan (Turquia), Prato Nevoso (Itàlia) i la Vall d'Aran.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut