Kílian Jornet, en una imatge recent (Summits of my Life)
Muntanya

Kílian Jornet fa el cim a l'Everest després d'una ascensió de 26 hores

L'alpinista català ha coronat la muntanya més alta del món sense oxigen artificial ni cordes fixes després de 26 hores d'ascensió

Actualitzat

Kílian Jornet ha fet el cim de l'Everest durant la mitjanit del 21 al 22 de maig. Per fer-ho no ha utilitzat ni oxigen, ni cordes fixes i ho ha fet d'una sola tirada, segons informa el portal oficial de l'expedició, Summits of my Life

L'alpinista català ha aconseguit el cim per la cara nord de la muntanya més alta del món (8.848m), seguint la ruta tradicional. Jornet iniciava el repte al camp base de l'Everest, situat a l'antic monestir de Rombuk (5.100m), el 20 de maig, a les 22 h hora local (+5:45 GMT).

A les 12.15 h, hora local, del 22 de maig, ha arribat al camp base avançat, situat a 6.500 metres, des d'on ha confirmat la consecució del cim, 26 hores després d'iniciar l'ascens.

Kílian no ha pogut acomplir el repte en la seva totalitat, ja que ha decidit parar al camp base avançat, quan l'objectiu era sortir i tornar al camp base. La causa ha estat una forta indisposició, que ha fet que la baixada fos més lenta.  

"Fins a 7.700m m'he trobat molt bé i avançava segons el plàning previst, però a partir d'aquell punt m'he començat a trobar malament, suposo que per un virus estomacal", ha explicat Jornet. "Des d'allà he avançat molt lentament i havia d'anar parant cada poc per anar-me recuperant. Finalment, però, he fet cim a mitjanit."

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut