CICLISME

Josep Betalú, quart, i Clàudia Galícia, primera, presenten candidatura a la Titan Desert 2020

A la Titan Desert més estranya de la història no hi ha etapes de "sucre", ni tan sols la primera. Un grup de quatre ciclistes han presentat candidatura al títol ja des de bon començament. Jesús del Nero, que ha entrat primer, i el català Josep Betalú han arrencat més d'un minut a la resta de favorits. En categoria femenina, Clàudia Galícia ha guanyat de forma clara l'etapa per davant de Sílvia Roura i Ramona Gabriel.

Jordi BentanachsActualitzat

Mig any d'espera, de neguit, primer de decepció, després d'il·lusió. Mig any més tard del que tocava s'ha disputat la primera etapa de la Titan Desert 2020. S'havia de córrer a l'abril, per Sant Jordi, al Marroc, i s'ha acabat fent al novembre a Almeria. Amb totes les mesures per la Covid. Testos ràpids el dia abans de la carrera, distància, mascareta.

L'etapa era circular, amb sortida i arribada a la localitat andalusa d'El Toyo. S'intuïa una jornada ràpida, de presa de contacte, però aquest any cada etapa val més que l'any passat. N'hi ha una menys, cinc, i per tant, menys marge de millora. I quan els corredors han deixat la proximitat del mar del cap de Gata i han virat cap a l'interior s'ha trencat la cursa.

 

Els favorits alcen el dit

Des que es va saber que Sergio Mantecon s'apuntava a l'aventura de la Titan se l'ha considerat el rival a batre i Josep Betalú ho sap ja des de la primera etapa. El d'Amposta ha seguit la seva roda durant el tram final de l'etapa. La victòria i el primer mallot de líder se l'ha posat un dels altres participants de l'escapada, l'exciclista professional en ruta Jesús del Nero. El segon classificat ha estat un clàssic de la Titan en terres marroquines, el basc Julen Zubero. Mantecon ha arribat tercer i Betalú, quart.

David Arroyo, Haimar Zubeldia i el català Roberto Bou han entrat a un minut. I altres noms grans de la cursa, com Guillem Muñoz i Oriol Colomé, han entrat uns dos minuts més tard que el guanyador de la primera etapa.

 

Clàudia Galícia dona un cop d'autoritat

En categoria femenina Clàudia Galícia s'ha imposat amb molta autoritat a les seves rivals. La ciclista catalana, guanyadora de les edicions 2013 i 2014 de la prova, s'ha imposat a la guanyadora dels anys 2016 i 2018, Ramona Gabriel, que ha perdut cinc minuts. El primer podi, completament català, l'ha completat Sílvia Roura, que s'ha deixat prop de sis minuts. Sembla que el duel entre excampiones està servit.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut