Jordi Fernández, durant el passat mundial a les Filipines
Bàsquet

Jordi Fernández: "Em faria molta il·lusió entrenar un equip d'ACB i Eurolliga"

El seleccionador canadenc valora molt positivament el paper fet per la selecció del Canadà durant el passat mundial de bàsquet

El Canadà ha estat la selecció de moda del passat mundial de bàsquet. Va acabar guanyant la medalla de bronze després de vèncer el totpoderós Estats Units en el partit de consolació. La Sèrbia de Pesic va privar-los de disputar una final que hauria estat històrica. L'arquitecte de la selecció canadenca, l'entrenador que ha meravellat l'univers basquetbolístic, és el català Jordi Fernández. El badaloní ha parlat per TV3 per valorar que ha suposat disputar un mundial i uns jugadors que han meravellat a tothom.

"Ha estat un privilegi entrenar aquest grup de jugadors, amb una organització i federació que han posat tots els mitjans disponibles per fer la feina ben feta. Quan els resultats surten bé i fas el que no ha fet ningú, ho recordes més. Quan passin els dies ho valorarem més positivament".

L'oportunitat d'entrenar la selecció canadenca va sorgir el mes de juny i Fernández no s'ho va pensar.

"Tot va anar molt ràpid. A finals de juny em van nomenar seleccionador. Vam començar a entrenar a l'agost i van ser sis setmanes de feina. Et trobes amb moltes situacions que has de manegar. La predisposició de tots han posat les coses més fàcils. Hem estat un equip en tot moment i hem demostrat competitivtat".

Sobre els plans de futur, les Olimpíades de París 2024 s'albiren a l'horitzó.

"Ara toca centrar-se en les Olimpíades de París 2024. Ser olímpic és el màxim al que port aspirar un atleta i això s'ha vist en els jugadors. Són molts dies de treball i els meus jugadors han vingut amb predisposició. Aquesta experiència significarà molt per al meu futur. Ho veig com un pas a pas per fer coses que no he fet mai. Sempre m'he mogut per la il·lusió de fer coses noves i ara tornaré a Sacramento amb la meva mentalitat de sempre, ajudant Mike Brown en el que faci falta."

Sobre els jugadors de la selecció del Canadà, Fernández s'ha desfet en elogis.

"Tenim molt de talent amb jugadors joves que apreten des de darrere. Hem de construir des del compromís, i els jugadors que han vingut són un exemple d'això. Hem estat un equip molt físic que jugàvem amb molta facilitat, i quan no ho vam poder fer vam patir. Els jugadors són consicents que han fet història. Hem tornat a unes Olimpíades 24 anys depsrés, hem fet la millor posició en un Mundial amb el bronze (la millor havia estat una sisena posició) i per primera vegada hem guanyat la selecció dels Estats Units."

 

Sobre el 'boom' del bàsquet al Canadà, ha afirmat que està clarament "en creixement", tot i que l'esport rei continua sent l'hoquei sobre gel. I sobre el seu futur, no amaga els seus desitjos.

"Tinc diferents somnis. L'Eurolliga n'és un. L'NBA també ho és. Em faria molta il·lusió entrenar a l'ACB i l'Eurolliga i espero que algun dia arribi."

Fernández, a més a més, es mostra orgullós dels seus orígens.

"Tot va comenár a la ciutat on vaig crèixer; Badalona, on es respira bàsquet. Sóc on sóc també gràcies a això."

Anar al contingut