Jesús Herrada suma el seu tercer triomf d'etapa a la Vuelta, aquesta al cim de la Laguna Negra
Jesús Herrada suma el seu tercer triomf d'etapa a la Vuelta, aquesta al cim de la Laguna Negra
Ciclisme

Jesús Herrada s'imposa en un final ple de força a la Laguna Negra

És la tercera victòria d'etapa del ciclista castellà després de les aconseguides el 2019 i el 2022; els favorits han signat una jornada de treva abans de l'inici de les etapes de muntanya més importants

Josep CochActualitzat

Paul Orselin ha estat el primer d'atacar en l'ascensió a la Laguna Negra, el coll de primera categoria on estava situada la meta de l'onzena etapa. Ell formava part d'un escamot de 26 unitats que han arribat a peu de l'ascensió amb prop de 6 minuts de marge respecte al grup dels favorits. Orselin ha arribat a disposar de 30 segons, però a 5 quilòmetres de l'arribada ha estat atrapat pels seus companys.

El seu relleu l'ha agafat Filipo Ganna, guanyador a contrarellotge d'ahir a Valladolid, que ha imposat un fort ritme perquè Geraint Thomas disposés d'opcions en el tram final. En aquest escamot capdavanter també hi era Joel Nicolau -Caja Rural-, que, finalment, ha perdut el contacte quan restaven menys de quatre quilòmetres per al final. L'escamot s'ha reduït a només nou unitats en passar per sota de la pancarta de tres quilòmetres per a l'arribada. I Ganna que continuava imposant el ritme del grupet, amb Geraint Thomas a la seva roda.

El darrers dos quilòmetres d'ascensió han estat decisius, amb pendents que anaven des del 9 fins al 12 per cent. El primer atac ha estat del colombià Jonathan Caicedo Eduaction First-, però ha estat foc d'encenalls. Caicedo ho ha tornat a fer sota la pancarta del darrer quilòmetre i ha agafat uns metres de distància davant de la indecisió del grup. Faltant 300 metres, Jesus Herrada -Cofidis- ha llençat un atac al límit, sense mirar enrere, ha superat Caicedo i Geraint Thomas no l'ha pogut seguir, imposant-se en la meta de la Laguna Negra. Darrere han entrat el francès Gregoire i el danès Kron, a tres segons.

Sepp Kuss continua de líder, amb el vilanoví Marc Soler segon a 26", i Remco Evenepoel, tercer, a 1'09"

El grup dels favorits ha decidit fer l'ascensió final en grup, sense que els favorits al triomf final plantegessin cap atac. Només un canvi de ritme de Remco Evenepoel quan restaven 200 metres, amb una ràpida resposta de la resta de candidats al triomf final. Així, Sepp Kuss manté el liderat davant de Marc Soler, a 26 segons, i Remco Evenepoel, a 1 minut i 9 segons.

ARXIVAT A:
La Vuelta
Anar al contingut