CURSES DE MUNTANYA

Jan Margarit s'imposa a l'Sky Pirineu

Oriol Cardona acaba tercer després d'un meritori intent de remuntada, i Ainhoa Sanz guanya en categoria femenina

Actualitzat

Ja de bon inici de la Sky Pirineu, un quartet de corredors s'ha destacat de la resta: els catalans Jan Margarit i Oriol Cardona, el noruec Stian Angermund i el japonès Ruy Ueda han portat la iniciativa. Poc abans del pas pel Rebost, el primer pas intermedi, Cardona s'ha despenjat del cap de la cursa.

Margarit és el qui ha portat la iniciativa, secundat per Angermund, mentre que Ueda ha cedit metres al pas pel segon control intermedi, el refugi del Niu de l'Àliga. Cardona, que es juga el títol de campió del món de skyrunning amb Ueda, ha aconseguit atrapar el japonès. 

Al pas pel coll de Pendís, a uns 10 quilòmetres per a l'arribada, Jan Margarit continuava primer, amb uns 20 segons d'avantatge sobre Angermund i uns 40 sobre Cardona. 

Cardona ha fet una remuntada espectacular en baixada, i fins i tot ha arribat a avançar Margarit, però ha hagut d'afluixar per unes llagues que li han impedit continuar forçant la màquina. 

Margarit ha recuperat la posició capdavantera i fins i tot ha ampliat avantatge a la part final de la cursa, arribant a la plaça de Catalunya de Bagà després de 3 hores 17 minuts i 9 segons de cursa. Un minut i 20 segons després, ha arribat Angermund. Oriol Cardona ha creuat la línia a poc més de 6 minuts del guanyador.   

En categoria femenina, la guanyadora ha estat la basca Ainhoa Sanz, que ha aconseguit mantenir sempre un lleuger avantatge sobre l'anglesa Holly Page.  La catalana Gisela Carrión ha completat el podi després de superar als últims quilòmetres Emelie Forsberg

Els altres guanyadors de l'Ultra Pirineu

Prèviament, aquest matí ja s'ha celebrat la Mitja Pirineu, de 19 quilòmetres. En homes, la victòria ha estat per a Nicolás Molina, i en dones, per a Marta Pérez. També ja ha finalitzat la Trail Pirineu, de 56 quilòmetres. El guanyador ha estat André Rodrigues i la guanyadora, Marta Pérez. Divendres, al quilòmetre vertical, els guanyadors van ser Marc Pinsach i Alba Xandri.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut