Diaz de Mera dirigint un partit a San Mamés
Díaz de Mera, en una imatge d'arxiu (Europa Press)

Isidro Díaz de Mera dirigirà el Barça-Girona d'aquest diumenge

La designació de l'àrbitre manxec ja ha aixecat algunes crítiques

Isidro Díaz de Mera, un àrbitre poc conegut pel gran públic, serà l'encarregat de dirigir el derbi català d'alts vols entre el Barça i el Girona. Del col·legi manxec, Díaz de Mera va debutar a Primera fa relativament poc, la temporada 2020-21, i des d'aleshores ha arbitrat el Barça en tres ocasions i el Girona, en deu.

El balanç del manxec amb els blanc-i-vermells és de set victòries, dos empats i només una derrota. Els dos partits en què ha arbitrat al Girona aquesta temporada han acabat amb victòria catalana: contra el Granada (2-4) i contra el Celta (1-0). En aquest últim, l'arbitratge va ser polèmic, ja que l'equip gallec va acabar indignat per un gol anul·lat a Luca de la Torre per una falta prèvia de Dotor.

Pel que fa al Barça, Díaz de Mera ha arbitrat tres partits dels blaugrana amb un balanç de dues victòries i una derrota, cap d'ells aquest any. Un dels triomfs va ser contra l'Elx (3-0) la temporada 2020/21 i l'altre, amb idèntic resultat, contra el Llevant (3-0) la temporada 2021/22. L'única derrota es va produir en un matx contra el Rayo la temporada 2021-22 (0-1) que va acabar amb el delegat Carlos Naval i l'utiller Jordi Duran expulsats. Un possible penal a Gavi en el minut 89 va ser molt protestat pels catalans.

Díaz de Mera va arbitrar la setmana passada el Vila-real-Sevilla, que va acabar 1-1 i que també va tenir la seva dosi de polèmica. El col·legiat va anul·lar el que hauria estat l'1-2 dels groguets després de consultar el monitor.

"Designació aberrant"

L'expert arbitral d'"Onze", Joan Fàbregas, ha qualificat la designació de Díaz de Mera per al Barça-Girona d'"aberrant", perquè creu que un partit d'aquestes característiques l'hauria de dirigir un àrbitre internacional.

Fàbregas ha analitzat el col·legiat i l'ha definit com un àrbitre "sense carisma", amb un físic imponent però sense un bon nivell tècnic, i que castiga durament les accions brusques.