una targeta blava al costat d'una pilota de futbol
La targeta blava haurà d'esperar (Journey Art)
Futbol Internacional

Infantino no vol noves sancions: "Targeta vermella a la targeta blava"

El president de la FIFA descarta la introducció de la targeta blava, que havia de permetre expulsar jugadors durant 10 minuts per alguns supòsits

Redacció Esport3Actualitzat

Fa uns dies el món del futbol acollia amb sorpresa la notícia de la possible incorporació de targetes blaves al ventall que tenen els àrbitres a l'hora de sancionar els futbolistes.

Una incorporació que cada cop sembla més lluny després de la celebració de la 138a Assemblea General Anual de l'IFAB (International Football Association Board) celebrada a Loch Lomond (Escòcia).

Allà, el president de la FIFA, Gianni Infantino, s'ha mostrat contundent sobre aquesta nova sanció. "Targeta vermella a la targeta blava", ha dit sobre la mesura, que suposaria que l'àrbitre expulsés jugadors del camp durant deu minuts si cometessin una falta tàctica o protestessin la decisió del col·legiat.

L'IFAB ha decidit no entrar en polèmica amb la FIFA i de moment queda aparcada aquesta decisió.


Les mesures que sí que s'han aprovat

La International Board ha decidit que les mans involuntàries que derivin en penals no siguin tractades com la resta de faltes i no han de significar una targeta vermella; que la invasió de l'àrea per part de jugadors de camp en una pena màxima només sigui penalitzada si té incidència a la jugada, i que part de la pilota en aquests llançaments hagi de tocar o sobrepassar el centre del punt des d'on s'executa.

Pel que fa als aspectes que se sotmetran a prova en competicions situades per sota de les dues més altes en el pla nacional, es troben el fet que només el capità pugui acostar-se al col·legiat en determinades situacions o l'increment a vuit segons del temps en què els porters poden subjectar la pilota, passant la possessió al contrari si aquesta se supera.

També s'ha aprovat la introducció d'una substitució addicional permanent per commoció cerebral.

Anar al contingut