Simone Biles fa el seu npu salt (AFP)
Gimnàstica artística

Històric: Simone Biles, primera dona que completa un "Yurchenko double pike" en competició

La gimnasta nord-americana, de 24 anys, portava assajant diversos mesos el doble Yurchenko, un salt fins ara reservat als homes que mai s'havia fet en competició femenina

Redacció Esport3Actualitzat

El vídeo de Simone Biles clavant un "Yurchenko double pike" dues vegades durant un entrenament previ a l'US Classic va fer la volta al món. Hi havia molta expectació per veure si aconseguia repetir-ho en competició, ja que mai abans una dona ho havia fet.

Per a la llegenda nord-americana no hi ha impossibles. I ho ha aconseguit:

Cap altra gimnasta havia realitzat aquest moviment. La campiona mundial i olímpica, ha generat tant impuls que ha hagut de fer dos rebots en aterrar, mentre mostrava la seva satisfacció pel que havia aconseguit

El "Yurchenko double pike" és un dels salts amb més dificultat en la gimnàstica. El moviment, que porta el nom de la gimnasta soviètica Natàlia Iurtxenko, consisteix a arribar al plint amb una pirueta d'esquena, per després fer un doble gir amb les cames estirades.

Si Biles ho aconsegueix en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 aquest estiu, el moviment rebrà el seu nom. Biles ha manifestat que durant la pandèmia ha pogut practicar-lo i, tot i que sap que és perillós, per fi l'ha mostrat en una competició oficial:

 

 

ARXIVAT A:
Simone Biles
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut