Tenis

Garbiñe Muguruza es retira: "No trobava a faltar gens el circuit"

La tenista penja la raqueta als 30 anys, després de reflexionar-ho durant molts mesos

Redacció Esport3Actualitzat

La tenista hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza ha anunciat la seva retirada definitiva del tenis als 30 anys, després de catorze mesos apartada de les pistes. Així ho ha assegurat en una conferència de premsa organitzada amb motiu dels Premis Laureus que dilluns s'entreguen a Madrid, dels quals ella és ambaixadora.

"He pres la decisió a poc a poc. Cada dia que passava em sentia millor i no trobava a faltar gens el circuit."

Muguruza va deixar de competir el febrer del 2023. El seu últim partit oficial el va disputar llavors al torneig de Lió. La seva última victòria la va obtenir el setembre del 2022, a vuitens de final del torneig de Tòquio.

"Ha estat una carrera llarga, preciosa i amb mil anècdotes. Sento que ha arribat el moment de retirar-me i obrir una nova vida. Em sento molt jove per a aquesta paraula, però volia dir-ho i ja està."

El seu palmarès

La jugadora va aconseguir el número 1 del món el setembre del 2017 i ha sumat deu títols a la seva carrera, entre els quals Roland Garros (2016), Wimbledon (2017) i les finals WTA (2021). Muguruza ha afirmat que se sent particularment orgullosa "d'haver resistit els moments de dubte, de dificultat", per sobre fins i tot de les victòries, entre les quals va citar en particular la de Wimbledon.

Muguruza durant un partit
Muguruza, durant una de les seves participacions a San Diego (Reuters)

La jugadora, nascuda a Caracas, ha assegurat que "el tenis professional et priva de moltes coses" i ara vol "recuperar el temps perdut i fer coses comunes".

"Tinc plans de formar una família, vull casar-me, tenir un gos... I continuar involucrada en el món del tenis i amb els meus patrocinadors. No m'agrada quedar-me asseguda, sorgiran coses"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut