Huijsen, en el moment que fa el gest de silenciar l'afició del modest Frosinone
Huijsen, en el moment que fa el gest de silenciar l'afició del modest Frosinone (EFE)
futbol

"Fitxatge" caigut dels despatxos: Espanya nacionalitza un dels centrals amb més projecció de la Serie A

Huijsen, nascut a Amsterdam, però crescut a Màlaga, juga cedit per la Juventus a la Roma. Ja sap què és estar al centre de la polèmica

Redacció Esport3Actualitzat

El panorama internacional de seleccions és, com tants altres aparadors, un reflex del món globalitzat actual. Fa anys que és difícil trobar un combinat estatal que no tingui com a seleccionables jugadors nascuts fora de les seves fronteres. En el cas de la selecció masculina espanyola de futbol, la parella de centrals titular en les últimes cites la conformen dos defenses nascuts dins del territori administratiu francès: Aymeric Laporte, del departament d'Òlt i Garona, i el bretó Robin Le Normand. A partir d'aquesta setmana, si han llegit el BOE sabran que tenen més competència.

Dimarts es va fer oficial la nacionalització de Dean Huijsen. L'actual central de la Roma, on juga cedit per la Juventus, va néixer a Amsterdam l'any 2005, però que es va traslladar a viure a la Costa del Sol amb els seus pares quan tenia només 5 anys. L'equip local del Costa Unida CF i, posteriorment, el Màlaga, van veure els seus primers cops de pilota fins que la "vecchia signora" el va reclutar quan era un adolescent.

El BOE del 20 de febrer comunica la nacionalització de Huijsen

A nivell d'internacionalitats, Huijsen ha portat la samarreta dels Països Baixos en categories inferiors, però des d'ara, tant Santi Dénia, de la sub21, com Luis de la Fuente, de l'absoluta es moren de ganes d'incorporar-lo a la "Roja". Un "fitxatge" que els ha caigut dels despatxos, per bé que el cas Huijsen no ha tingut el component sorpresa de nacionalitzacions exprés com la del base de bàsquet nord-americà Lorenzo Brown.

Combina projecció amb els primers gols... i primeres polèmiques

Huijsen és considerat actualment com un dels defenses amb més projecció de la Lliga italiana. A la Serie A ja ha marcat gols i, fins i tot, als seus 18 anys ja sap què és trobar-se al centre d'una polèmica. La passada jornada, la celebració a l'estil Cristiano amb què va festejar el gol que va obrir el marcador del Frosinone-Roma va encendre la graderia del modest conjunt del sud de la capital. A Instagram se'n vanagloriava amb una imatge del gest:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AS Roma (@officialasroma)

Per si fos poc, va fer callar el públic i li va costar la groga. L'entrenador rival no va dubtar a qualificar-lo d'"irrespectuós". Gent jove, pa tou, deuen pensar a la regió del Laci.

Anar al contingut