Futbol

Estrada Fernández es querella contra Enríquez Negreira i el seu fill

El col·legiat lleidatà va portar als tribunals l'exvicepresident del CTA per un presumpte delicte de corrupció esportiva o frau esportiu

Redacció Esport3Actualitzat

El "cas Negreira" continua portant cua i pel que sembla ho continuarà fent durant força temps. Aquest divendres s'ha donat una novetat en el cas: segons ha pogut saber TV3, el col·legiat lleidatà Xavier Estrada Fernández ha presentat una querella criminal contra José María Enríquez Negreira, i el seu fill, Javier Enríquez Romero, al jutjat d'instrucció de Barcelona per un presumpte delicte de corrupció esportiva o de frau esportiu.

L'acusació presentada també és contra Dasnil 95, l'empresa a través de la qual els Enríquez van cobrar gairebé 7 milions d'euros per part del Barça des del 2003 al 2018 aproximadament. 

 

Extracte de la querella criminal

Estrada Fernández, de 47 anys, va debutar a Primera Divisió l'any 2009 i és internacional des del 2013. En l'actualitat ja no exerceix d'àrbitre de camp però continua en actiu com a col·legiat de VAR

En la querella presentada, l'àrbitre lleidatà exposa que en la seva condició de vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), Enríquez Negreira "tenia o podia tenir" influència sobre el col·lectiu arbitral. Pel fet de rebre quantioses sumes del Barça, "tenia un ànim de lucre evident", segons recull el redactat de la querella.

Així mateix, també s'especifica que Javier Enríquez, en la seva tasca de "coach" esportiu de nombrosos àrbitres, també podia exercir la seva influència sobre ells. Estrada considera que els fets denunciats atempten contra la transparència del futbol professional, el bon nom dels àrbitres i la integritat que ha de guiar el comportament d'aquest col·lectiu.  

Extracte de la querella criminal

La querella considera que hi ha jurisprudència en el "cas Hoyzer", segons el qual l'àrbitre alemany Robert Hoyzer va ser condemnat per manipular partits de la Bundesliga per beneficiar les apostes d'una màfia croata amb seu a Berlín. 


Les explicacions de l'advocat d'Estrada Fernández

L'advocat de l'àrbitre, el lleidatà Jorge Culleré, ha explicat a TV3 els detalls de la querella.

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut