Atletisme

Esther Guerrero es fa un nom a nivell mundial i se centrarà al 100% en l'atletisme el 2021 amb els Jocs de Tòquio a l'horitzó

L'atleta de Banyoles ha fet un 2020 per emmarcar amb marques personals en els 800, 1.000, 1.500 i 2.000 metres, a més del doblet al campionat d'Espanya i el segon lloc a la Lliga del Diamant de Doha. Ara abaixa el teló de la temporada i fa balanç.

Mai perd el somriure i mai perd les ganes de competir. Ha fet de l'entrega, la perseverança, el sacrifici i la humilitat una forma d'entendre i viure l'atletisme. I tot plegat ha donat els seus fruits, en un 2020 diferent i atípic. Esther Guerrero ha tocat la porta de l'elit mundial del mig fons en una temporada per emmarcar.

"Abans del confinament era una Esther diferent. M'ha fet parar, m'ha fet entrar en una altra dimensió de l'atletisme. M'ha fet ser molt més conscient i valorar el temps que em queda com a esportista i voler-lo aprofitar al 100%"

Millors marques personals en 800, 1.000, 1.500 i 2.000. Segurament, la de més prestigi és la que li va valer el segon lloc en els 800 metres de la Lliga del Diamant de Doha. Per primer cop va trencar la barrera dels dos minuts (1:59.22).

"Feia tant temps que m'ho esperava, que el fet de creuar la meta i veure de reüll que el cronòmetre encara no havia fet el salt dels dos minuts, em va omplir d'alegria. En Joan em deia que ho tenia a les cames i, al final, va sortir."

 

L'altra gran gesta va ser emular Carme Valero en el campionat d'Espanya. Després de 44 anys, una alteta tornava a fer doblet en 800 i 1.500 metres. Però la banyolina ho va fer en només 8 minuts de diferència.

"Em vaig animar. Ens vam engrescar. La idea va ser d'un company d'entrenaments, el noi que m'estira a les sèries. Va dir anem a les dues. Vam veure que seria una cosa bona per l'atletisme, que se'n parlaria i que crearia espectacle. El doblet m'ha donat molta confiança i em dona molta seguretat per afrontar un 2021 en què hi haurà moltes cites, després de tot el que s'ha suspès aquest 2020"

 

El 2020 li ha servit per tenir clar que pot lluitar amb les millors. Ara abaixa el teló i s'agafa uns dies de descans, però l'energia la manté intacte per a un 2021 en què hi ha els Jocs Olímpics de Tòquio a l'horitzó. Esther Guerrero sap que té al davant una oportunitat única.

"Ganes de seguir treballant, de polir aspectes, de seguir millorant. Per això també tinc la voluntat de deixar-ho tot a part i centrar-me en l'atletisme professional per veure que soc capaç de fer"

 

De Banyoles al món. Esther Guerrero ha fet el salt de qualitat, el clic que feia temps que tant buscava.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut