Catarina Branco, l'àrbitra que va ensenyar la primera targeta blanca de la història del futbol (Twitter)
Futbol

Ensenyen la primera targeta blanca de la història del futbol

La mesura pionera està pensada per donar un missatge positiu i reconèixer el "fair play" en determinades accions del partit

Redacció Esport3Actualitzat

El Benfica i l'Sporting de Liboa es van veure les cares aquest cap de setmana. El partit transcorria amb total normalitat fins que, al minut 44, els metges dels dos equips, conjuntament, van córrer a atendre un espectador que s'havia desmaiat. Va ser llavors quan es va produir un fet inèdit en el món del futbol: l'àrbitra va ensenyar-los una targeta blanca.

 

 

Catarina Branco, la col·legiada que xiulava el partit, va ser l'encarregada d'ensenyar aquest tipus de targeta, una mesura pionera pensada per tal de donar un missatge positiu i reconèixer el "fair play".

Les 15.000 persones assistents a l'Estadio da Luz, rècord d'assistència en un partit femení a Portugal, van posar-se dretes per aplaudir l'acció dels metges i la reacció de l'àrbitra.

La història de la targeta blanca

Però no és la primera vegada que es proposa l'ús de la targeta blanca, tot i que els anteriors intents d'incorporar-la al futbol havien estat amb propòsits molt diferents.

Michael Platini, quan era el president de la UEFA, va proposar la targeta blanca com sanció de 10 minuts per quan els jugadors faltessin al respecte als àrbitres en determinades accions, però la seva iniciativa no va tenir èxit.

Anar al contingut