Pequín 2022

Queralt Castellet: "El somni no s'acaba a Pequín, seré en els pròxims Jocs Olímpics"

"Encara no m'ho crec, és un honor ser la primera medallista catalana", la rider de Sabadell s'emociona en la roda de premsa després de recordar el suport des de petita de la seva família

Redacció Esport3Actualitzat

Queralt Castellet ha avançat que la medalla de plata dels Jocs de Pequín 2022 no posaran punt final a la seva carrera esportiva als 32 anys. La rider de Sabadell ha deixat clar que vol lluitar per les places de podi als Jocs Olímpics de Milà-Cortina 2026, d'aquí quatre anys.

"El somni no s'acaba a Pequín, seré en els pròxims Jocs Olímpics"

"Encara no m'ho crec, és un honor ser la primera medallista catalana." Així ha començat la roda de premsa Queralt Castellet després de guanyar la plata en la prova de migtub. La catalana s'ha assegurat la segona posició amb una impressionant segona ronda, on ha obtingut una puntuació de 90,25.

"Aquesta medalla és fruit de molt feina i, sobretot, del suport de la família. Amics i pares han matinat per veure'm i  soc on soc és gràcies a ells. Quan ha acabat la competició només he pogut dir que "heavy".

Una medalla més que merescuda per a una esportista que culmina amb aquest podi tota una vida dedicada a l'snow.

A la primera ronda, Castellet ha fet un exercici correcte però sense arriscar gaire. Ha obtingut una puntuació de 69,25 i s'ha situat setena. A la segona ronda la sabadellenca ha aconseguit vols amb més amplitud, trucs molt més complicats incloent dos 900s, i ha signat un espectacular 90,25 que l'ha col·locat segona i molt a prop de la històrica medalla. L'última ronda de Queralt també ha estat molt bona, però amb menys puntuació: 78.25.

"Quan he fet la primera baixada he pensat que no valoraven prou bé els meus exercicis. Però jo he seguit la meva línia i quan he fet la segona mànega m'he tret un pes de sobre quan he vist la puntuació de 90,25."

Finalment, la classificació ha quedat de la següent manera: la favorita Chloe Kim ha aconseguit l'or, amb una puntuació de 94,00; Queralt Castellet ha estat plata, amb 90,25, i la japonesa Tomita Sena s'ha quedat amb la medalla de bronze, amb 88,25.

 

Queralt Castellet fa història amb una plata als Jocs Olímpics de Pequín
Chloe Kim, Queralt Castellet i Sena Tomita, al podi (Reuters)

Pujar al podi d'uns Jocs Olímpics era l'únic que li quedava per fer, després d'haver obtingut medalles en campionats del món i victòries en la copa del món i els X Games.

ARXIVAT A:
Queralt Castellet
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut