Madrid i City es buiden i prometen una tornada antològica (3-3)

Gols de rebot, xuts a l'escaire, volees fotogràfiques, remuntades en dos minuts... el duel entre els dos últims campions d'Europa ho ha tingut tot per collar l'espectador al seient

El partit ja prometia des del principi amb un golàs al minut 1, però l'exhibició ha estat inútil: tot s'haurà de resoldre en la tornada a Manchester Els dos equips han acabat tan exhausts com frustrats: en el millor partit de la present Champions, s'han acabat neutralitzant per deixar-ho tot per resoldre a la tornada.

• L'absència de De Bruyne (indisposat, ha arribat a vomitar al vestidor) ha estat la principal sorpresa en l'onze de Pep Guardiola, que ha alineat -com en altres ocasions- quatre centrals en defensa, amb els laterals per a Stones i Gvardiol. Al Madrid, Tchouaméni ha acompanyat Rüdiger a l'eix de la defensa.
  • El francès ha vist la primera groga als 38 segons de partit per una contundent entrada a Grealish i no podrà jugar la tornada. I en el llançament de la falta, Bernardo Silva ha deixat tothom amb un pam de nas amb un xut ras i llunyà, de fora cap a dins, que Lunin ha fregat però ha acabat veient entrar: un golàs (0-1, 2').
  • Davant d'un Madrid nerviós, Haaland ha tingut el segon amb una rematada amb poc angle que ha desviat Lunin (7'). Però l'aura que envolta els partits europeus dels blancs s'ha manifestat amb tota la seva cruesa amb dos gols de rebot que han certificar una remuntada exprés: un xut de Camavinga desviat per Rúben Días (1-1, 12') i un punxot de Rodrygo, per culminar una fabulosa passada de Vinícius, que ha fregat Akanji (2-1, 14').
Dos gols de rebot en 2 minuts han posat el Madrid per davant al marcador (Reuters)
  • L'atordiment ha canviat escandalosament de bàndol; el City ha esdevingut inofensiu i els d'Ancelotti han controlat el partit amb relativa comoditat. Rodrygo, fins i tot, ha tornat a posar a prova Ortega Moreno (31') i ha tingut el doblet a l'abast en una altra contra, en aquest cas, molt ben gestionada per Vinícius (33'). Tot plegat, mentre el criteri de l'àrbitre francès Letexier amb les faltes i les targetes es tornava cada cop més indesxifrable.
  • Els de Guardiola, a més, han perdut un grapat de pilotes en zones sensibles de creació que el Madrid ha estat a punt d'aprofitar amb la velocitat de Vinícius.

• El Manchester City ha estat el primer en rematar a la segona part, a través d'un xut desviat de Grealish (49'), però ha continuat cometent els mateixos errors. Una pèrdua de Rodri Hernández a la frontal de la seva àrea ha propiciat una rematada creuada de Bellingham que ha sortit ben a prop del pal (53').

• A més, els d'Ancelotti han continuat trobant espais entre la defensa del City amb molta facilitat, i Vinícius ha perdonat el tercer amb una rematada franca que ha enviat a la graderia (55'). Els anglesos només apareixien amb fogots, com dos xuts massa centrats, gairebé consecutius, de Foden i Bernardo Silva (58' i 59').

• Així, dels molts camins que podia prendre el partit, una altra remuntada exprés, però en aquest cas del City, era segurament el menys probable, però ha passat. Els de Guardiola han fet retrocedir pacientment el Madrid, Stones ha cedit una esfèrica a la frontal a Foden i l'anglès l'ha enviat a la creueta amb un xut preciós (2-2, 67'). I, gairebé només treure de centre, Grealish ha donat la pilota a Gvardiol; el croat l'ha controlat de forma pèssima, però ha engaltat un xut col·locat impossible per Lunin (2-3, 69').

• El partit era tan intens com inexplicable, tan desbocat com imprevisible. Tot i creure que en tenia les regnes,  el City les ha tornat a perdre ràpidament en el minut 78; Vinícius ha enviat una precisa centrada al pal llarg que Valverde ha convertit el gol amb una volea imparable (3-3).

• Foden ha marxat lesionat al turmell i Carvajal ha culminat amb un xut desviat per poc una jugada plena de rebots a la sortida d'un córner.