Barça

L'infal·lible Lewandowski mostra el camí a Son Moix (0-1)

Una diana del pitxitxi de la Lliga ha donat la victòria al Barça al camp del Mallorca. També ha estat providencial Ter Stegen, que ha salvat un gol cantat a Jaume Costa

Redacció Esport3Actualitzat

També en dies grisos pot sortir el sol. El partit del Barça a Son Moix no ha estat especialment brillant, però l'ha pogut resoldre gràcies a la inspiració del seu màxim golejador, Robert Lewandowski. Un gol seu ha donat la victòria als blaugranes. És la sisena consecutiva. De fet, els de Xavi se'n van a dormir líders, pendents del Madrid-Osasuna de demà.

La solució per al lateral dret ha estat Alejandro Balde, un esquerrà. I no ha estat l'única sorpresa en l'onze blaugrana. També han estat titulars Gerard Piqué i Ansu Fati, mentre que Xavi s'ha estimat més donar un petit descans a Pedri, pensant ja en el duel de Champions a Milà.

El Mallorca, fidel a l'esperit del "Vasco" Aguirre, tenia un pla per mirar d'assecar tot el potencial ofensiu del seu rival. I li ha funcionat durant una bona estona, fins que Lewandowski ha entrat en escena. En el minut 20, Ansu ha filtrat una gran passada cap al polonès i el pitxitxi de la Lliga, després de desempallegar-se de Valjent, l'ha transformat en l'un a zero. És el novè gol de la temporada per a Lewandowski després de set jornades.

Lewandowski celebra el seu gol a Son Moix (@FCBarcelona)(@FCBarcelona)

N'hauria pogut fer algun més abans del descans. Ha perdonat, per exemple, davant de Rajkovic després d'una assistència picada de Sergio Busquets. I, poc després, a la sortida d'un córner, Raíllo ha pogut desviar amb l'espatlla una rematada de cap de Lewandowski.

Un Ter Stegen de rècord

Tan providencial ha estat el davanter polonès com Ter Stegen, a les acaballes de la primera part. Ha salvat una rematada de Jaume Costa, des de la frontal de l'àrea petita. A Son Moix, tothom se'n feia creus. Era un gol cantat.

S'ha escalfat el duel de manera innecessària abans del descans. En dos minuts, Gil Manzano ha ensenyat targeta groga als dos centrals blaugranes, Christenen i Piqué. Les protestes des de la banqueta visitant, a més, han provocat l'expulsió amb vermella del segon del Barça, Òscar Hernández.

Ter Stegen també ha hagut d'intervenir en l'arrencada del segon temps, per enviar a córner un bon xut d'Antonio Sánchez. Ha estat una de les poques ocasions de gol en el tram final del partit. Així, el Barça no ha tornat a xutar a porteria fins al minut 61. Kessie, des del balcó de l'àrea, l'ha creuat massa.

Amb l'entrada de Pedri, el Barça ha intensificat el domini, però no ha sabut traduir-ho tampoc en més arribades a la porteria rival. Com a mínim, amb la situació sota control, Xavi ha pogut donar entrada a Sergi Roberto per avaluar el seu estat de forma en els últims 10 minuts.

El Mallorca, amb les forces al límit, no ha llençat la tovallola. Muriqi, Dani Rodríguez i Kang-in Lee ho han provat, sense fortuna, en els últims instants. El Barça sap que tindrà un octubre força exigent. De moment, la primera prova l'ha saldat amb èxit.

Torna a veure el resum del Mallorca - Barça (0-1)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut