Enea Bastianini durant el Gran Premi de França (Reuters)

Bastianini guanya a Le Mans i Aleix Espargaró torna a fer podi

El de Granollers ha superat Quartararo en la lluita per la tercera posició i es posa a només quatre punts del líder del Mundial
Redacció Esport3 Actualitzat

Enea Bastianini ha tornat a demostrar el seu potencial amb una victòria d'autoritat a Le Mans. Les Ducati han dominat des de l'inici el Gran Premi de França, amb Pecco Bagnaia defensant la pole i el seu company Jack Miller a la segona posició. L'italià i l'australià han imposat un alt ritme que ha costat molt de seguir als rivals.

En una sortida de pista, Àlex Rins deia adeu a la lluita. El català ha protagonitzat la primera caiguda de la tarda. Més tard, l'altre pilot de Suzuki també anava a terra a l'últim revolt del circuit quan era quart. La caiguda ha trencat el grup capdavanter i Enea Bastianini ha aprofitat per situar-se segon. Ell i Bagnaia han obert espai respecte de Miller, que rodava tercer a més de mig segon d'Espargaró i Quartararo.

A falta de set voltes per al final de la cursa, Bastianini ha llançat el primer atac al seu compatriota. A la lluita, Bagnaia ha perdut el control de la seva Ducati i ha caigut al mateix revolt que Joan Mir. S'ha obert llavors una opció de podi per a Espargaró i Quartararo, que s'ha endut el pilot de Granollers. És el seu quart podi de la temporada i el tercer consecutiu, primera vegada a la història que ho aconsegueix un pilot d'Aprilia.

Per darrere, Marc Márquez ha tingut problemes per seguir el ritme dels líders i ha anat de més a menys. El cerverí no ha pogut enganxar-se a Fabio Quartararo i s'ha estancat a la setena posició. Finalment, Johann Zarco ha superat el d'Honda i, gràcies a les caigudes, ha acabat sisè. Márquez, però, ha protagonitzat un doble avançament increïble a Quartararo i Nakagami.

Al final, Bastianini no ha tingut rival i s'ha imposat a Le Mans, i ha aconseguit així la tercera victòria de la temporada. L'italià es posa a vuit punts del líder de la general, el francès Fabio Quartararo, que veu com d'Espargaró només l'en separen quatre.


El resultat del Gran Premi de França

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut