Ricky Rubio, intentant evitar que la pilota marxi fora de la línia de fons (@FCBasket)

Derrota indolora del Barça, que jugarà els quarts de final contra l'Olympiacos

L'equip blaugrana, amb minuts per als menys habituals, ha caigut davant un combatiu Asvel Villeurbanne en els instants finals (76-72)

Jordi RobirosaActualitzat

El Barça jugava a la vora de Lió el darrer dels 306 partits d'aquesta duríssima fase regular de l'Eurolliga. O potser més aviat podríem dir que el Barcelona va jugar al Pireu el penúltim partit d'aquesta lliga. Perquè tot l'interès per als blaugranes radicava en el matx Olympiacos-Fenerbache que havia de decidir el rival en els play-off. Al final, com és conegut, i després d'una pròrroga, els grecs han guanyat els turcs i Bartzokas serà qui s'assegui a la banqueta visitant del Palau: segurament més d'un aficionat ha pensat: "ens hem lliurat del Saras". Massa comptes pendents.

Els de Roger Grimau a la pista de l'Asvel no s'hi jugaven res de res, atès que el quart lloc -l'excel·lent quart lloc- ja el tenien del tot garantit i no podien pujar cap esglaó més. Per aquesta raó, Grimau, amb bon criteri, ha donat minuts a jugadors poc habituals com ara Oriol Paulí, James Nnaji (23 minuts) i Joel Parra. Willy no ha viatjat i a Laprovittola l'han reservat.  Tot i això els blaugranes han lluitat per la victòria i fins i tot Jokubaitis ha tingut la cistella de la victòria a tres segons del final.

El matx ha estat molt igualat: al descans els blaugranes guanyaven per 38 a 42, amb una bona actuació general de tot l'equip. En la segona meitat, un inspirat Lauvergne ha acabat inclinant la balança en una derrota que no fa mal. El que era important era no sortir estovats.

I per acabar tres apunts. Un de positiu: malgrat que el Villeurbanne ha acabat penúltim, el pavelló estava ple de gom a gom. I dos de negatius: el Barcelona ha fet un tristíssim, inacceptable 13 de 25 en tirs lliures: i no és el primer cop. I per acabar el darrer minut ha durat, en temps real, més de 10, entre revisions, temps morts i mandangues diverses. Per fer-s'ho mirar.