Els jugadors de la Reial amb el número 25 i el nom d'Aitor Zabaleta
Els jugadors de la Reial amb el número 25 i el nom d'Aitor Zabaleta (@RealSociedad)
Futbol

Emotiu homenatge de la Reial Societat en l'aniversari de l'assassinat de Zabaleta

Els jugadors txuri-urdin han recordat l'aficionat que va perdre la vida fa 25 anys per una ganivetada als afores de l'antic Vicente Calderón

Redacció Esport3Actualitzat

El 8 de desembre del 1998, la Reial Societat visitava el Vicente Calderón per enfrontar-se a l'Atlètic de Madrid. Abans del partit, però, l'atenció estava centrada als afores de l'estadi "colchonero", on un aficionat txuri-urdin lluitava per la seva vida.

Es tractava d'Aitor Zabaleta que, a la sortida d'un bar de la zona, es va veure rodejat per ultres del grup neonazi Bastión, del Frente Atlético. Acompanyat de la seva parella, Zabaleta va acabar rebent una ganivetada al pit per part de l'ultra Ricardo Guerra. El seguidor de la Reial Societat va perdre la vida hores més tard a un hospital de Madrid. 

Convocatòria i homenatge

Aquest dissabte a la tarda, 25 anys després del succés, els jugadors de la Reial Societat han volgut retre un emotiu homenatge a Zabaleta. Ha estat sobre la gespa de La Ceràmica, estadi del Vila-real, on els onze titulars han lluït la samarreta amb el dorsal 25 i el nom d'Aitor Zabaleta.

El club havia iniciat l'homenatge 24 hores abans, quan s'havia inclòs Aitor Zabaleta, amb el dorsal 25, a la convocatòria del partit contra el Vila-real. L'equip txuri-urdin ha pogut arrodonir l'efemèride amb una golejada a La Ceràmica.  


Mira el resum del Vila-real-Reial Societat (0-3)

Anar al contingut