Alejandro Grimaldo en la seva etapa amb el Barça Atlètic
Alejandro Grimaldo en la seva etapa amb el Barça Atlètic
Barça

Els sentiments contradictoris d'Álex Grimaldo sobre els seus anys al Barça

En una entrevista a The Athletic, el lateral valencià, estrella del Bayer Leverkusen, ha posat en valor els coneixements que va adquirir a la Masia... però al mateix temps ha lamentat no tenir millors entrenadors quan era al Barça Atlètic

Redacció Esport3Actualitzat

És una de les sensacions de la Bundesliga, un lateral esquerre que ha marcat nou gols a la competició i que és una amenaça amb la pilota parada. Alejandro Grimaldo és, ara mateix, un dels millors jugadors europeus en la seva posició i, al mateix temps, un dels molts laterals que el Barça va "cremar" mentre Jordi Alba era el titular indiscutible en el primer equip.

Grimaldo supera Manuel Neuer per establir el 2-0 contra el Bayern
Grimaldo supera Manuel Neuer per batre el Bayern aquesta temporada (Reuters)

En una entrevista a The Athletic, Grimaldo ha parlat del seu moment actual, però també dels seus anys de formació al Barça, on va arribar procedent del València amb dotze anys i sent un dels infantils més prometedors d'Espanya. Per una banda, l'exblaugrana té un record amarg en comparar el seu actual tècnic, Xabi Alonso, amb els entrenadors del Barça Atlètic:

"Xabi Alonso és molt exigent, però amb respecte. Si falles una passada a l'entrenament, et diu: 'Va, home, va, no pots fallar aquesta passada'. Però al mateix temps, quan ho estàs fent bé, t'anima. Això et motiva, i a mi m'agrada molt. Ara tinc experiència i accepto bé que em corregeixin. I també m'agrada veure com encoratja els jugadors joves. M'hauria agradat tenir un entrenador com ell quan tenia vint anys."

Quan tenia vint anys, Grimaldo jugava al Barça Atlètic i va tenir tres entrenadors en poc més d'un any: Eusebio Sacristán, Jordi Vinyals i Gerard López.

 

Al mateix temps, però, l'ex del Benfica considera essencials els anys que va passar a la Masia per entendre el jugador que és avui:

"Vaig aprendre-hi a llegir els espais i a entendre el joc molt bé, i això m'ha acompanyat al llarg de la meva carrera i ara encara m'està ajudant."

Una autofoto de Grimaldo amb Jeremie Frimpong, els dos golejadors del Colònia-Leverkusen de diumenge

Com recorda Grimaldo a l'entrevista amb The Athletic, mai va debutar amb el primer equip del Barça i el Benfica se'l va emportar el gener del 2016 per un milió i mig d'euros; ara és, probablement, el lateral més cotitzat del futbol europeu.

Anar al contingut