Els Mossos registren la seu de l'FCF (EFE)
Futbol

Els Mossos escorcollen la seu de la Federació Catalana de Futbol

El registre, que ha començat a primera hora del matí i ha acabat a les 20 hores, ha estat acordat pel jutjat d'instrucció 2 de Sabadell

Els Mossos d'Esquadra escorcollen la seu central de la Federació Catalana de Futbol. El registre es fa al carrer Sicília de Barcelona i ha estat acordat pel jutjat d'instrucció 2 de Sabadell en el marc d'una causa acordada secreta que investiga, entre d'altres, els delictes de falsedat en document públic, falsedat en document privat i administració deslleial. Ha començat a primera hora del matí i la investigació està tutelada per un jutjat de Sabadell per diversos delictes, entre els quals el de falsedat documental. Els treballadors no han pogut accedir a les instal·lacions perquè no els han deixat fer-ho.

 

Tot es remunta a una denúncia presentada fa un any per un candidat a la presidència de la Federació que va perdre els comicis contra l'actual president, Joan Soteras. Soteras sempre ha reivindicat la seva victòria a les eleccions i ha estat crític amb les acusacions d'irregularitats de les altres candidatures.

Aquestes van ser les segones eleccions impugnades. Les primeres es van celebrar el 22 de maig del 2022 i es van haver de repetir per suposades irregularitats. Les segones, que es van celebrar el 13 de febrer, han seguit el mateix camí i han acabat en el focus judicial. Entre els investigats hi hauria l'actual president, Joan Soteras, i altres càrrecs de la Federació. A la seu de la Federació els Mossos estan recopilant informació i busquen possibles actes falsificades.

 

Comunicat de la Federació

La Federació Catalana de Futbol ha emès un comunicat a quarts de nou del vespre:

L'FCF anuncia que es mostra "compromesa a esclarir el procés judicial" i que es posa a disposició dels Mossos d'Esquadra en tot el transcurs d'aquest procés. La investigació judicial es troba sota secret de sumari.

El procés electoral

La disputa és sobre el procés electoral i, en concret, els vots delegats que feien els clubs. Els comicis es van celebrar en dilluns, un dia laborable en què moltes entitats no van poder acudir presencialment a la votació.

En el seu dia, el Tribunal Català de l'Esport va estar investigant el cas. Analitzaven aquestes actes notarials que van servir perquè els clubs deleguessin el vot. En total, 171 clubs van optar per aquesta via. De la mateixa manera que s'investiga la veracitat d'aquestes actes, fonts policials expliquen que també estan sota sospita els notaris que les van validar.

Juanjo Isern, un dels candidats que van perdre les eleccions, ha negat al diari ARA ser el denunciant del cas i apel·la al secret de sumari. De totes maneres, fa un any, ell mateix alçava la veu contra els comicis i s'encarregava d'assenyalar a l'ARA algunes irregularitats. Per exemple, que hi havia una dotzena de clubs que van participar en les urnes, però que no tenien les condicions estatutàries per fer-ho. O que Soteras, quan va ser obligat a repetir els comicis, va incomplir amb la normativa, ja que no va nomenar una comissió gestora.

Fins ara, fonts de l'FCF havien tret importància a tot aquest cas i asseguraven que totes les informacions només tenien per objectiu desestabilitzar la directiva actual de Soteras.

Anar al contingut