Els incidents d'aficionats del Barça a París tindran conseqüències
L'afició del Barça al Parc dels Prínceps durant el PSG-Barça (EFE)
Barça

Les salutacions nazis d'aficionats del Barça a París tindran conseqüències

El Barça, pendent d'una sanció de la UEFA per la detenció de dos socis i un penyista per gestos racistes i feixistes en el partit contra el PSG

Redacció Esport3Actualitzat

La detenció de tres aficionats del Barça al Parc dels Prínceps, a París, tindrà conseqüències. La policia francesa va detenir per apologia de crims de guerra i insults públics de caràcter racista tres espectadors blaugranes que durant el PSG-Barça van fer gestos interpretant micos, acompanyats de salutacions feixistes.

Pel que fa a aquest incident, el delegat UEFA va prendre nota de les salutacions i enviarà un informe al respecte, segons fonts del club. El Barça s'exposa a una sanció, tal com ha avançat L'Équipe, que confirma que la UEFA ha obert un "cas disciplinari" contra el Barça per les salutacions nazis.

Una sanció severa podria posar en perill un hipotètic desplaçament de l'afició blaugrana en el cas de passar a semifinals.

En mans del club

El club tampoc deixarà passar els incidents de París. La Comissió Disciplinària del Barça avaluarà el cas i decidirà una sanció a imposar.

Els implicats ja han estat identificats: són dos socis del Barça i un penyista.

Des que s'obre un expedient d'aquestes característiques fins a la resolució no poden passar més de tres mesos. Els drets dels socis es veuen afectats si la comissió de disciplina considera que és una incidència molt greu, per la qual cosa es podrien aplicar mesures cautelars

Una hipotètica sanció pot comportar una inhabilitació dels drets com a soci d'entre quatre mesos i dos anys, a més de l'expulsió de la condició de soci en aquells casos que siguin molt greus. 

A més a més, el Barça assumeix que rebran una sanció de la UEFA per les bengales que l'afició blaugrana al Parc dels Prínceps va encendre durant el partit.

Bengales enceses durant el PSG-Barça (EFE)
Anar al contingut