Els exjugadors afroamericans i els més alts moren abans que els blancs i de menys alçada

La Universitat de Vic (UVic) ha participat en l'estudi que parla sobre la mort prematura d'exjugadors de l'NBA afroamericans i els més alts respecte als jugadors blancs i de menys alçada.
Actualitzat

Un estudi estadístic en el qual ha participat la Universitat de Vic (UVic) assegura que els exjugadors de la NBA afroamericans i els més alts moren abans que els jugadors blancs i de menor alçada. L'estudi analitza la supervivència d'un total de 3.985 jugadors que van participar en la lliga de bàsquet professional estatunidenca des del seu naixement, el 1946, fins a l'abril del 2015.

Aquesta investigació s'ha basat en models estadístics en els quals ha valorat variables com ara característiques fisiològiques, demogràfiques i de competició dels jugadors. A més a més, ha comptat amb l'experiència, no només del camp del bàsquet, sinó també en l'epidemologia, l'estadística, el periodisme de dades i la ciència en general.

La UVic recorda que als darrers anys col·lectius de jugadors i exjugadors de l'NBA i mitjans de comunicació han expressat la seva preocupació per la mort prematura de jugadors retirats d'aquesta competició. Alguns dels jugadors que han mort abans dels 60 anys entre febrer i setembre del 2015 són: Moses Malone (de 60 anys), Darryl Dawkins (58), Jerome Kersey (52), Jack Haley (51), Christian Welp (50) i Anthony Mason (48).

L'estudi conclou amb la importància de dissenyar possibles estratègies en plans de salut i en polítiques sanitàries. En el cas de l'alçada, han recomanat "aplicar accions concretes de prevenció i monitoratge", i en el cas de l'ètnia, han apuntat "si a més dels factors socioeconòmics hi pot haver altres causes relacionades amb la morfologia del cor per determinar els alts índexs de mortalitat".


 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut