Xabi Alonso aixecant el trofeu de campió de la lliga amb tota la plantilla
Xabi Alonso aixecant el trofeu de campió de la lliga (Europa Press)
Bayer Leverkusen

Els catalans amb passat blaugrana darrere de la Bundesliga del Bayer Leverkusen

L'staff tècnic de Xabi Alonso, campió de la lliga alemanya, compta amb dos integrants de la casa

Redacció Esport3Actualitzat

El Bayer Leverkusen va proclamar-se campió de la Bundesliga després de derrotar 5 a 0 el Werder Bremen diumenge passat. L'equip entrenat per Xabi Alonso acabava amb la ratxa del Bayern de Múnic d'11 lligues consecutives. Fins a la data, els nous campions no han perdut cap partit oficial aquesta temporada, un èxit del tècnic basc que va arribar a Alemanya després d'agafar l'equip en zona de descens la temporada passada.

La plantilla del club de la ciutat de Leverkusen s'ha caracteritzat pel seu futbol atractiu i la paciència. Tant a l'Europa League com a la lliga han remuntat o sumat els tres punts als minuts finals en moltes ocasions.

Al mercat d'estiu del 2023, els alemanys van reforçar-se amb jugadors que han acabat sent peces claus. Boniface, Granit Xhaka, Hofmann, Grimaldo, entre d'altres, s'unien a Wirtz, Schick, Tah i Hradecky.
 

Catalunya i la Masia, presents

Ismael Camenforte (a l'esquerra de tot) al Bayer Leverkusen (Web oficial del Bayer Leverkusen)


Entre els artífexs d'aquesta gesta, la primera lliga de la història del Bayer Leverkusen, hi ha dos catalans amb passat blaugrana a l'staff tècnic de Xabi. L'auxiliar tècnic, Alberto Encinas Pozo i el preparador físic, Ismael Camenforte López.

Alberto Encinas va canviar Barcelona per Leverkusen l'estiu del 2021. Nascut a Mataró, va estar quatre anys a la Masia. Va començar la temporada al Juvenil A i la primavera del 2018 va pujar al filial blaugrana. Abans, però, ja havia treballat al CE Mataró i la Damm.

Alberto Encinas amb el FC Barcelona
Alberto Encinas amb el FC Barcelona (Web oficial del Bayer Leverkusen)


Ismael Camenforte va estar set anys de preparador físic a Can Barça i un any i mig al New York City abans d'unir-se al club alemany. El terrassenc també començava a treballar al Bayer l'estiu del 2021.


Opcions de triplet

Xabi Alonso té la possibilitat de guanyar tres competicions aquesta temporada. Amb la lliga ja guanyada quan falten cinc jornades, el Bayer Leverkusen està a la final de la DFB Pokal (Copa d'Alemanya) i dijous 18 d'abril juga la tornada dels quarts de l'Europa League. També va arribar a la final de la Copa. A semifinals va derrotar 4 a 0 el Fortuna Düsseldorf (2a Divisió).

  • Tornada 1/4 Europa League 18 d'abril a les 21.00 h West Ham - Bayer Leverkusen (0-2 al global)
  • Final DFB Pokal 25 de maig a les 20.00 h Kaiserslautern - Bayer Leverkusen
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut