BARÇA

Els capitans són els que tenen el sou més alt al Barça

Tres dels capitans, Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba, són els que més cobren de la plantilla, però el Barça desmenteix aquesta informació

Redacció Esport3Actualitzat

Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba són els jugadors del primer equip del Barça amb el salari més alt, davant d'Umtiti i de fitxatges multimilionaris com Coutinho o Dembélé, segons ha explicat el periodista Lluís Canut aquest dijous al programa "Onze" d'Esport3.

El rànquing de jugadors més ben pagats de la plantilla l'encapçala Gerard Piqué, que abans de diferir el seu sou tenia una fitxa anual de 28 milions d'euros bruts. Malgrat que el defensa blaugrana va accedir a abaixar-se el sou per permetre la inscripció de fitxatges a l'estiu, va acabar cobrant tots els diners que li pertocaven mitjançant l'anomenada prima de fidelitat, una fórmula que el Barça ja va utilitzar amb Xavi o Iniesta i que premia el jugador si acaba el contracte que té acordat amb el club.  

Després de Piqué, els que més cobren són Sergio Busquets (23 milions) i Jordi Alba (20 milions). Per darrere dels capitans trobem el criticat Umtiti (20 milions), Ter Stegen (14 milions) i els fitxatges multimilionaris de l'època Bartomeu, Coutinho (16 milions) i Dembélé (12 milions). Tant el brasiler com el francès tenen sous més baixos que els capitans, ja que en el seu cas es va pagar una xifra molt alta de traspàs. En canvi, en el cas dels jugadors que han de renovar el contracte amb el seu club es tendeix a compensar-los econòmicament, com va ser també el cas d'Umtiti. L'altre capità de la plantilla, Sergi Roberto, té una fitxa de 12 milions d'euros anuals, igual que Dembélé.

El Barça, però, ha emès aquest divendres un comunicat en què qualifica d"errònies" les quantitats "a què fa referència aquesta informació". A més, Gerard Piqué ha fet públic a Twitter el 50% del seu sou al Barça.

 

Messi, un sou estratosfèric

La llista de sous més alts ha canviat de format substancial de la temporada passada a l'actual, ja que abans el rànquing estava liderat de forma claríssima per Leo Messi. Segons ha revelat el periodista Lluís Canut, l'argentí cobrava 135 milions d'euros bruts i la seva marxa va ser clau perquè el Barça pogués alliberar massa salarial, com ho va ser també la d'Antoine Griezmann, que cobrava 21 milions d'euros.  

El futur de Dembélé

Per a continuar generant espai salarial i poder inscriure nous fitxatges, el club confia en la renovació d'Ousmane Dembélé, però a hores d'ara el francès està molt més a prop de la sortida que no pas de seguir de blaugrana. Lluís Canut ha explicat que el seu representant prefereix marxar a un altre equip i cobrar la prima de fitxatge, com acostuma a passar en aquestes situacions, i que estem veient en altres casos com Mbappé, Dybala o Pogba, per esmentar-ne alguns. Quan Dembélé va fitxar pel Barça, el seu representant es va haver de conformar amb un 5% del seu salari anual, 600.000 euros, molt per sota del que podria rebre amb la carta de llibertat sota el braç.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut