La MotoGP passarà a estar controlada pel grup que fins ara és propietari dels drets d'explotació de l'F1
La MotoGP passarà a estar controlada pel grup que fins ara és propietari dels drets d'explotació de l'F1
motor

Els amos de la Fórmula 1 compren el 86% de la MotoGP per 4.200 milions d'euros

Liberty Media ha adquirit la catalana Dorna Sports per aquest valor amb l'objectiu de posar els dos Mundials sota el mateix paraigua

Redacció Esport3Actualitzat

Els dos campionats més importants del món del motor passaran a estar controlats per la mateixa empresa. Liberty Media, amos de la Fórmula 1, ha comprat el 86% de la MotoGP per 4.200 milions d'euros. D'aquesta manera, el grup nord-americà adquireix la catalana Dorna Sports amb l'objectiu de posar els dos Mundials sota el mateix paraigua.

Tot i l'absorció, l'històric director general de motociclisme, Carmelo Ezpeleta, manté el 14% restant, que li permetrà seguir amb les regnes i la independència del negoci, segons un comunicat. Dorna es va refinançar el 2022  amb 975 milions de deute per enfortir la seva liquiditat després de la pandèmia.

Pendents dels reguladors

Ara l'operació resta pendent del que en puguin dir els organismes de la competència. S'espera que Brussel·les es pronunciï al voltant de la fusió per mitjà de les autoritats antimonopoli europees. Només elles poden donar llum verda a l'operació.

Com ha recordat Motorsport.com, el fons d'inversió amb seu a Luxemburg CVC Capital Partners ja va ser titular de les dues competicions en el passat, però el 2006 va ser obligat a desfer-se d'un d'ells, i va ser la MotoGP. Onze anys després va vendre l'F1 a Liberty Media.

Anar al contingut