Leo Messi i l'Argentina afronten la jornada final com a tercers dels seu grup (Reuters)
Futbol

Els 7 criteris de desempat al Mundial per classificar-se per a vuitens

La jornada decisiva de la primera fase del Mundial comença aquest dimarts, i més d'un classificat s'haurà de decidir amb uns criteris que difereixen dels de la Champions

Redacció Esport3Actualitzat

El Mundial esbandeix entre aquest dimarts i divendres la tercera jornada de la primera fase, la que acabarà de determinar quines seleccions passen i quines no als vuitens de final, i en quin ordre.

A falta d'aquest darrer partit, només tres equips, el Brasil, Portugal i França, ja tenen assegurat el pas a la pròxima ronda. Pel que fa a les altres 13 places, les diferències són mínimes a falta d'un sol partit, i és de preveure que hi haurà més d'un empat a punts per acabar sent cap de sèrie o per passar als vuitens com a segon.   
 

A diferència de la Champions, que en cas d'empat prioritza els enfrontaments directes entre els equips implicats, al Mundial el primer criteri en cas d'empat a punts és la diferència de gols general. Per això el 7-0 que va aconseguir Espanya davant Costa Rica en la jornada inicial val el seu pes en or. 

En cas que la diferència de gols estigués també empatada, s'aniria a la quantitat més gran de gols marcats. Només en cas que aquests dos apartats estiguessin empatats s'aniria al duel particular entre el o els equips implicats.

Si aquestes opcions tampoc servissin, es desempataria en funció de la disciplina de l'equip. I finalment, en el cas improbable que totes les altres opcions fallin, es farà un sorteig per determinar quin equip passa davant de l'altre o dels altres. 

Els criteris de desempat: 

1.- Per diferència de gols: la diferència de gols a favor i gols en contra de tots els partits del grup.

2.- Per nombre de gols marcats: l'equip que hagi fet més gols entre els equips empatats

3.- Per duel particular o (en cas d'empat múltiple) major nombre de punts entre els equips empatats

4.- (En cas d'empat múltiple) Per diferència de gols entre els equips empatats

5.- (En cas d'empat múltiple) Nombre més gran de gols marcats entre els equips empatats

6.- Per acumulació de targetes (1 punt per cada groga, 3 punts la doble groga, 4 punts una vermella directa i 5 punts una groga i vermella directa). L'equip que sumi menys punts passa al davant 

7.-  Per sorteig: la FIFA farà un sorteig en què s'escollirà la selecció guanyadora que passa a vuitens

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut