El vicepresident de la CBF posa en dubte la participació de Neymar a la Copa Amèrica

Francisco Noveletto ha dit que si hagués de fer una aposta es jugaria els diners que el futbolista del PSG no acabarà disputant la Copa Amèrica perquè creu que no està en condicions psicològiques d'afrontar la competició
Actualitzat
TEMA:
Neymar

El vicepresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Francisco Noveletto, ha insinuat que Neymar podria no jugar la Copa Amèrica per la seva última polèmica, la presumpta violació d'una noia en un hotel de París.

Noveletto ha dit que si hagués de fer una aposta es jugaria els diners que Neymar no acabarà disputant la Copa Amèrica perquè creu que no està en condicions psicològiques d'afrontar la competició i més sabent que serà perseguit cada dia per una munió de periodistes. Noveletto ha afegit, a més, que si això acaba sent així, serà més per decisió del jugador que no pas del seleccionador del Brasil Tite.

"Si he d'apostar i tinc deu fitxes, jo aposto que ell no jugarà la Copa Amèrica i demanarà llicència. Ell no està en condicions psicològiques per disputar una Copa Amèrica i enfrontar-se a un batalló de periodistes. No rendirà. Us imagineu aquesta càrrega emocional? Si ell no juga, tothom hi acaba guanyant".

El vicepresident de la CBF també ha comentat -tot i que més tard ha mirat de desmentir-ho en altres mitjans- que un amic seu de Rio de Janeiro li ha comentat que hi haurien més vídeos a punt de fer-se públics sobre el presumpte cas de violació comès per Neymar.

Per la seva banda, el president de la CBF, Rogerio Caboclo, que es troba a França amb la selecció brasilera, que disputarà el Mundial femení, ha descartat que hi hagi la possibilitat que el jugador del PSG, per l'actual escàndol, no pugui jugar la Copa Amèrica, que es disputarà al Brasil a partir del 14 de juny.

"Tenim total confiança en Neymar, sabem quina mena de persona és, l'home que és i l'esportista que és. La CBF confia que tot serà aclarit el més ràpid possible."

Dos anys plens d'embolics

El que és clar és que la vida de Neymar aquests últims anys no ha estat gaire equilibrada, curiosament coincidint amb la seva arribada al PSG, on ha estat un autèntic "Dragon Khan". A banda dels seus problemes de fa anys amb Hisenda per evasió fiscal i la seva afició a les festes, aquests dos últims anys no ha parat de col·leccionar embolics. Enfrontaments amb companys d'equip, l'agressió a un aficionat, multes de diversos colors i ara una acusació de violació a la qual cal afegir una investigació oberta per la policia brasilera per haver difós dades i imatges íntimes de la denunciant. I tot això, amb el jugador concentrat amb la selecció brasilera quan falten pocs dies perquè comenci la Copa Amèrica. Potser per això el seleccionador brasiler Tite ha volgut intentar apagar el foc sortint en defensa del futbolista.

Mentrestant, des de la confederació brasilera s'ha decidit contractar una assessoria jurídica per ajudar Neymar durant aquest procés, tal com ha explicat el coordinador de la selecció "canarinha", Edú Gaspar.

Els tècnics de la selecció del Brasil volen allunyar Neymar tant com sigui possible de tots aquests afers perquè tot plegat no repercuteixi en el seu rendiment esportiu i en el de la selecció amfitriona de la Copa Amèrica, cosa que serà difícil. Al PSG, per exemple, fins ara, no se n'han sortit. Des de fa dos anys, Neymar ha vist incrementades les lesions, que han perjudicat el seu rendiment i, tret d'un parell de lligues franceses i una Copa, el palmarès fins ara ha estat ben pobre amb el club parisenc. Un club que el va fitxar amb l'objectiu que els conduís fins a la Champions, però no han passat dels vuitens de final les dues últimes temporades. Ningú discuteix la qualitat futbolística de Neymar, però els seus problemes extraesportius el poden allunyar de l'elit futbolística si no fa un tomb a la seva vida.

ARXIVAT A:
Neymar
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut