(REUTERS)
Champions

El València guanya per la mínima l'Ajax i es classifica per als vuitens de final de la Lliga de Campions 

El València, que feia set anys que no passava a vuitens, ha acabat primer amb 11 punts, igual que el Chelsea, mentre que l'Ajax, amb 10, se'n va a la Lliga Europa

Miquel RibasActualitzat

Inici de partit elèctric al Johan Cruyff Arena. De bon començament ha quedat clar que tant l'Ajax, l'equip revelació de la passada temporada, com el València eren conscients que només els valia la victòria per classificar-se pels vuitens de final de la Lliga de Campions.

La primera l'ocasió l'ha tingut l'equip d'Amsterdam amb un xut a l'exterior de la xarxa del serbi Tadic.

I quan millor ho estava fen l'equip holandès ha arribat l'únic gol de l'equip d'Albert Celades. Una bona combinació que Ferran ha interpretat molt bé amb una passada interior perquè Rodrigo Moreno obrís el marcador en el minut 24 de joc.

El gol ha permès al València assentar el seu joc i controlar el partit, tot i que a tres minuts del descans Van de Beek ha sorprès el porter Jaume. Gaià de forma acrobàtica i ha evitat l'empat a 1.

Poc abans del descans la rèplica l'ha tingut l'equip xe. El xut de Rodrigo Moreno no ha acabat en gol gràcies a l'excel·lent intervenció del porter Onana.  

La segona part ha començat amb l'Ajax llençat sobre la porteria de Jaume i ha pogut empatar. En el 66, Ziyech ha fallat un gol cantat a boca de canó.

Tres minuts nova oportunitat per als holandesos a càrrec de Lang.

A un minut del temps reglamentari, el porter Jaume s'ha lluït i ha evitat l'eliminació del València al qual només li valia la victòria.

En el temps afegit, els nervis han aflorat i el valencianista Gabriel Paulista ha vist la vermella directa per encarar-se a Tadic, després de rebre una entrada.

Final de partit cardíac, però el Valencia ha resistit bé les últimes envestides dels holandesos i s'ha classificat pels vuitens de la Lliga de Campions set anys després de fer-ho per última vegada.      

En l'altre partit, el Chelsea ha superat el Lilla per 2-1.

Anar al contingut