Ciclisme

El Tour exclou nou corredors, entre ells Ullrich, Basso i Mancebo, i l'equip Astana-Würth al complet

El Tour de França ha decidit excloure de l'edició d'enguany tots els ciclistes que figuren en el sumari judicial de l'Operació Port. Entre aquests corredors hi ha Jan Ullrich, Ivan Basso, Paco Mancebo, Óscar Sevilla, Isidro Nozal i Joseba Beloki. En total, són nou els ciclistes exclosos per l'organització després de fer-se pública la implicació de tres més de l'equip Astana-Würth, Allan Davies, Alberto Contador i Sergio Paulinho. Finalment, l'UCI ha decidit excloure aquest equip de la prova i per tant un altre dels favorits a la victòria, el kazakh Aleksndr Vinokurov, ho haurà de veure des de casa.

Actualitzat

Nou ciclistes no prendran aquest dissabte la sortida a Estrasburg, en l'etapa pròleg que encetarà una nova edició del Tour de França. Així ho ha decidit la direcció de la ronda francesa, després que transcendís que els noms d'aquests nou corredors figuraven en el sumari obert arran de la trama de dopatge destapada amb l'Operació Port. Es tracta de Jan Ullrich (T-Mobile), Óscar Sevilla (T-Mobile), Ivan Basso (CSC), Paco Mancebo (Ag2r), Isidro Nozal (Astana-Würth) i Joseba Beloki (Astana-Würth), i tres ciclistes més d'aquest equip: l'espanyol Alberto Contador, l'australià Allan Davis i el portuguès Sergio Paulinho.

La decisió de l'organització del Tour ha arribat després que el T-Mobile s'avancés a qualsevol mesura i anunciés unilateralment la suspensió d'Ullrich i de l'espanyol Óscar Sevilla, arran de la seva presumpta implicació en la trama de dopatge. El T-Mobile, a més, ha destituït del seu càrrec el director esportiu de l'equip, Rudy Pevenage. Ullrich, guanyador del Tour en l'edició de l'any 1997, era un dels grans favorits per endur-se el triomf a l'edició d'enguany. El CSC també ha fet fora Ivan Basso.

El que no podran fer els equips és inscriure cap nou corredor en el lloc dels ciclistes suspesos. El T-Mobile, que havia anunciat la presència de l'italià Lorenzo Bernucci i l'alemany Stephan Schreck, haurà de disputar la ronda francesa amb dos corredors menys.

L'UCI exclou l'equip Astana-Würth

La Unió Ciclista Internacional ha exclòs del Tour l'equip Astana-Würth, l'antic Liberty Seguros, tot i que el TAS li havia donat llum verda per participar-hi. L'equip que lidera Aleksandr Vinokurov només disposava de quatre corredors, després dels cinc exclosos per estar presumptament implicats en l'Operació Port. L'organització del Tour ha decidit que els corredors exclosos no es poden substituir i l'Astana-Würth s'havia quedat amb només quatre ciclistes disponibles.

Valverde: "És un pal molt fort"

Una de les primeres reaccions a l'exclusió d'aquests nou corredors del Tour ha arribat des de les files del conjunt Illes Balears. El seu cap de files, l'espanyol Alejandro Valverde, ha qualificat de "pal molt fort per a la cursa" l'exclusió d'Ullrich i Sevilla, tot i que ha assegurat que "ja es veien a venir les conseqüències" derivades de l'Operació Port.

"Óscar Sevilla és un gran amic meu i Ullrich, una gran figura i un dels grans favorits", ha dit Valverde, la principal opció espanyola en la general de la ronda francesa. Sense Ullrich i Sevilla, i també sense Basso, les seves opcions augmenten, tot i que ha volgut puntualitzar que qui guanyi la cursa "ho farà per ple dret i amb tot mereixement".

Des de les files del CSC, el director esportiu, el danès Bjarne Riis, ha mostrat el seu suport al seu cap de files, el recent guanyador del Giro d'Itàlia Ivan Basso. Riis, però, ha assegurat que l'expulsarà de l'equip si es demostra que va recórrer als serveis del metge Eufemiano Fuentes per dopar-se. El nom de Basso és un dels que apareix en el sumari de l'Operació Port.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut