BÀSQUET INCLUSIU

El SESE, l'equip de bàsquet special que competeix contra rivals sense discapacitat intel·lectual

Després de guanyar els dos últims campionats d'Espanya per a persones amb discapacitat intel·lectual, el SESE va decidir a principis d'any jugar la lliga sènior del Consell Esportiu Escolar de Barcelona contra rivals sense discapacitat. L'experiència està sent un èxit

Jordi BentanachsActualitzat

Feia anys que el SESE Special guanyava un partit rere l'altre. A la Lliga que organitza la Federació Catalana d'Esports per a persones amb Discapacitat Intel·lectual ACELL no hi tenien rival. Al Campionat d'Espanya, tres quarts del mateix. Així que al final de la temporada passada es van reunir jugadors, famílies i club i van decidir emprendre una aventura> jugar una lliga contra rivals sense discapacitat. Com explica el seu tècnic, José Miguel Esteller, amb il·lusió però respecte.

Por no ens en feia, però sabíem que es podia girar la truita i podíem ser nosaltres ara els que perdéssim per 50 o 60 punts, però no ha passat, al contrari, hem guanyat alguns partits, i els que hem perdut els hem competit.

José Miguel Esteller donant les últimes indicacions

L'Hugo, el Mark, l'Elvis i companyia escalfen amb determinació al passadís del Club Esportiu Santa Eulàlia. Avui juguen un amistós contra la UE Horta, una altra oportunitat de demostrar-se a ells mateixos que poden competir de tu a tu contra equips sense discapacitat.

Durant el primer quart, els rivals ens juguen amb molt de respecte, però quan veuen el nostre nivell els toca pressionar els altres quarts.

Hi ha jugadors del SESE que fa vint anys que comparteixen vestidor

L'experiència trenca esquemes preconcebuts als rivals. En Nico i en Faust, de 17 anys, s'has sorprès del nivell tècnic del seu rival i de la intensitat amb què viuen el bàsquet:

Pensava que seria un partit fàcil i no ho ha estat. He flipat com celebraven cada cistella. M'han recordat quan de petit jugava amb els amics per divertir-me i el resultat m'era igual.

Al final del partit tots dos equips es van reconèixer la qualitat i l'esforç

Un partit més en què el SESE ha demostrat als altres i s'ha demostrat a ell mateix que la passió pel bàsquet no hi entén de capacitat.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut