Ricky Rubio amb els nens i adolescents en rehabilitació, llençant una pilota de bàsquet
750 nens i adolescents es beneficiaran d'aquest espai, un 37% més que fins ara (EFE)

El Ricky Rubio més compromès: inaugura una sala de rehabilitació infantil a la Vall d'Hebron

750 nens i adolescents es podran beneficiar d'aquestes instal·lacions cada any, un 37% més de la capacitat que té actualment (540 pacients)

Redacció Esport3Actualitzat

L'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron ha inaugurat l'ampliació d'una àrea terapèutica de recuperació per a nens i adolescents. Es tracta d'un gimnàs ple de colors que facilita també l'evolució emocional dels pacients.

L'estrella del Barça i ex de l'NBA, amb la seva fundació i la Fundació "la Caixa", són al darrere de la millora d'aquest espai a l'Hospital Maternoinfantil de la Vall d'Hebron, que espera ajudar a la rehabilitació de 750 pacients en una instal·lació amb més de 220 metres quadrats.

L'esportista ha destacat en la visita a les noves instal·lacions que "ser pare et fa empatitzar" i que l'"omple moltíssim" poder contribuir a donar "esperança i il·lusió" a altres persones, i especialment als nens:
 

"Hem aconseguit un espai increïble, quan pensem les idees no pensem que seria tan gran, tan bonic. L'important és que s'ha fet realitat", ha destacat el Masnou (Barcelona).

L'esport, present a la sala de rehabilitació

L'àrea disposa d'una sala diàfana polivalent per a pacients ingressats i ambulatoris, dues sales per fer tractaments individuals, dues sales de teràpia ocupacional i una altra on es realitza fisioteràpia respiratòria.

El paviment de la sala principal dibuixa una pista d'atletisme, al final de la qual hi ha un mirall que fa la sensació d'estar en una pista circular. Les parets recorden un rocòdrom i s'han recreat onades per traslladar els pacients que ho necessitin amb una grua que penja del sostre de la sala polivalent a les sales de fisioteràpia "com si fessin surf".

Tampoc ha faltat una cistella de bàsquet a la zona d'accés a teràpia ocupacional. A més, l'equipament inclou bicicletes el·líptiques, espatlleres, peses, lliteres hidràuliques i matalassos, entre altres elements, adaptats a les necessitats de la canalla.

Abans d‟aquest espai, l'Hospital Infantil no disposava d‟àrea terapèutica ni de rehabilitació per a nens i adolescents, i aquests s'havien de desplaçar a l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats.

750 nens i adolescents es podran beneficiar d'aquestes instal·lacions cada any, un 37% més de la capacitat que tenia fins ara (540 pacients).
 

ARXIVAT A:
Infància
Anar al contingut