Les jugadores del Madrid fan pinya per celebrar el primer gol
Les jugadores del Madrid celebren el primer gol del partit, de Caroline Weir (RFEF)
Copa de la Reina

El Reial Madrid anul·la l'Athletic Club (0-4) i hi haurà derbi a la final

Les d'Alberto Toril s'han mostrat molt superiors a un Athletic Club que no ha rematat ni un sol cop entre els tres pals. Després d'un duel sense història, el Reial Madrid guanya favoritisme en la final contra l'Atlètic de Madrid de dissabte

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

El Reial Madrid no ha donat cap opció a l'Athletic Club i s'ha classificat amb una comoditat imponent per a la final de la Copa de la Reina de futbol, que disputarà dissabte contra l'Atlètic de Madrid (22.00, Esport3). El 0 a 4 final ja s'ha reflectit a l'electrònic només començar la segona part, i els segons quaranta-cinc minuts han servit a les d'Alberto Toril per dosificar esforços de cara a la final.

El Reial Madrid ha sortit al camp lluint la samarreta amb el nom i el dorsal de Vinícius Júnior
El Reial Madrid ha sortit al camp lluint la samarreta amb el nom i el dorsal de Vinícius Júnior (RFEF)

Un Athletic que ja ha estat barallat amb el gol durant bona part de la temporada ha sortit amb un plantejament conservador que les blanques han desmuntat de seguida. L'escocesa Caroline Weir ha recollit una esplèndida passada de Claudia Zornoza a l'esquena de les centrals i, després d'un fabulós control, ha batut Mariasun Quiñones (0-1, 7'). Dos minuts després, l'efervescent Linda Caicedo, extrem colombiana de només 18 anys, ha estavellat una rematada a la fusta. L'Athletic ha aconseguit desempallegar-se del domini asfixiant del Reial Madrid, però ha estat incapaç de crear perill ("no hem estat bé en cap faceta del joc", ha indicat al final la seva entrenadora Iraia Iturregi). Un xut de la migcentre francesa Sandie Toletti, desviat per Maite Zubieta, ha suposat el 0-2 (27'), i encara abans del descans, una centrada de Feller l'ha rematat per anticipació Athenea del Castillo per sentenciar l'eliminatòria (0-3, 40').

Sandie Toletti celebra el segon gol del Reial Madrid en el partit d'avui
Sandie Toletti celebra el segon gol del Reial Madrid en el partit d'avui (RFEF)

Si algú esperava la reacció basca, ha pogut apagar el televisor als vint segons de la segona meitat, quan Weir ha aprofitat un mal rebuig de Maite Zubieta per aconseguir el 0-4. Ja no ha succeït res més de destacable excepte un altre pal del Reial Madrid en una jugada de rebots a l'interior de l'àrea basca i dos comiats a l'Athletic: el de Nekane Díez, que ha disputat avui el seu últim partit com a professional, i el de la lateral Oihane Hernández, la millor jugadora "zurigorri" avui, que, segons diverses informacions, té emparaulat el seu fitxatge pel Reial Madrid de cara a la temporada que ve.

Anar al contingut