El rècord que Zubizarreta manté gràcies a l'expulsió del porter del València

Mamardashvili es queda a un partit del rècord de titularitats seguides a la Lliga de Zubizarreta
Redacció Esport3 Actualitzat

El preu d'una expulsió és alt, i en el cas del porter del València, el georgià Giorgi Mamardashvili, encara més. L'expulsió davant el Barça li suposa no poder jugar el partit contra l'Alabès de Lliga i això perjudica l'equip, que vol entrar en places europees. A més, personalment, perd l'oportunitat d'aconseguir un rècord històric.

Mamardashvili ha acumulat un total de 71 titularitats consecutives a la Lliga amb el València i es quedarà a un sol partit d'igualar el rècord que té Andoni Zubizarreta, que va arribar a les 72, com a porter amb més partits consecutius sortint a l'inici.

 

Porter titular

Mamardashvili ha estat el porter titular durant les dues últimes campanyes del conjunt valencià i des de la primera jornada de la 2022-23 no s'havia perdut cap minut de joc a Primera Divisió. En la temporada actual ha rebut 35 gols als primers 33 partits de Lliga.

Tot i això, en el temps afegit de la primera meitat, el georgià va controlar malament la pilota fora de l'àrea i després de perdre-la, la va tocar amb la mà quan Lamine Yamal el va encarar, per la qual cosa va ser expulsat després de la revisió del VAR. Ho podeu veure en el resum del partit:

Així, el georgià, que ha estat fonamental en molts dels 33 partits de lliga del València aquesta temporada, es quedarà a les portes d'igualar el rècord aconseguit per Andoni Zubizarreta entre la jornada número 3 de la campanya 1996-97, en què aquest van disputar 42 partits, i la jornada 32 de la 1997-98, entre els quals va encadenar 72 partits com a titular.

Una trajectòria exitosa

El porter de Geòrgia, de 23 anys, va arribar l'estiu del 2021 a València amb la idea de jugar al filial, però de seguida va fer el salt al primer equip. De fet, va ser el porter titular de la final de Copa del Rei disputada a La Cartuja davant el Betis i que el València va perdre als penals.

Des d'aleshores, ha estat el gran referent a la porteria del conjunt de Rubén Baraja. Tant referent que ha portat el braçalet de capità davant l'Osasuna.

Després d'aquesta expulsió, Mamardashvili perd la possibilitat d'empatar i superar un rècord que tenia a l'abast, després d'haver sumat 6.345 minuts de Lliga consecutius al club valencià.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut