Esports

El president de la UFEC, Gerard Esteva, creu que els clubs catalans jugaran les lligues espanyoles fins a final de temporada

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya no preveu canvis dràstics en el dia a dia de l'esport català a curt termini

Actualitzat

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, ha volgut tranquil·litzar els clubs catalans després de l'escenari que ha obert la proclamació d'independència efectuada aquest divendres pel Parlament de Catalunya. Esteva ha explicat que "tota aquesta temporada tenim un primer escenari que és seguir competint a les lligues i competicions on ara estem competint. Nosaltres creiem que tot continuarà normal fins a final de temporada. No només per un tema de funcionament, sinó també de coherència".

El president de la UFEC ho ha justificat perquè ara ha començat un període de transitorietat, on, d'una banda, Catalunya busca el reconeixement internacional i de l'altra basteix l'aparell necessari per fer efectiva la seva independència. Tot i que ha reconegut que "hi ha federacions catalanes que s'han plantejat trencar amb l'espanyola", Esteva no creu que encara sigui el moment: "Fem el que fem, ho hem de fer units i a la vegada".

Abans d'arribar a aquest moment, s'ha de superar un segon escenari, el del reconeixement internacional. En aquest sentit, "de les 69 federacions que tenim, hi ha 21 reconegudes a nivell internacional, tot i que no són cap de les olímpiques o les més conegudes". El tercer escenari, un cop obtinguts els reconeixements internacionals, és el de la nova ordenació de les competicions. "Poden decidir participar a unes lligues mixtes que podrien ser ibèriques amb equips de Catalunya, Espanya i Portugal, o podem crear lligues pròpies".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut