Labrune i Al-Khelaïfi, durant un acte públic

El president de la Ligue 1 respon l'amenaça de Tebas traient-li els draps bruts

Vincent Labrune s'ha esperat uns dies a respondre a l'amenaça de demanda davant la UEFA del màxim executiu de LaLiga, indignat per la renovació de Mbappé pel PSG
Redacció Esport3 Actualitzat

Durant la roda de premsa per explicar la renovació de Kyllian Mbappé, el president del París Saint-Germain, Nasser al-Khelaïfi, va referir-se al president de LaLiga, Javier Tebas, només per recordar que no era ell l'encarregat de respondre-li. Per al xeic, la seva amenaça de demanda del club parisenc davant la UEFA i la Unió Europea per atemptar contra el fair play financer havia de ser rebatuda pel seu homòleg francès, el president de la Ligue 1, Vincent Labrune.

Ha esperat uns dies, però Labrune ha contraatacat l'escandalitzada reacció de Tebas amb un seguit de contundents arguments. En primer lloc, expressant incredulitat enfront de l'última ingerència provinent de Madrid:

Volem expressar en els termes més ferms possibles la nostra desaprovació i també la nostra incomprensió respecte els darrers atacs contra la Ligue 1 i un dels nostres clubs. Que ens denigreu és inacceptable i fals.

Sobre les xifres del PSG que va donar Tebas per exposar els seus dubtes respecte a la sostenibilitat d'una entitat dependent dels patrocinis de Qatar -- unes pèrdues de 700 milions d'euros combinades amb una massa salarial de 600 milions --, Labrune li ha tret un primer drap brut:

Barça i Madrid es van beneficar d'ajudes fiscals il·legals.

Fa al·lusió de la decisió el 2021 del Tribunal de Justícia de la UE de fer retornar als quatre clubs que no són societats anònimes -- els dos esmentats més Osasuna i Athletic Club-- els impostos no pagats per haver-se beneficat durant dues dècades d'un tracte fiscal favorable respecte a la resta d'equips.

Per acabar, un segon drap brut. Labrune recorda al president de l'organisme rector del futbol espanyol que com a membre del comitè executiu de la UEFA: 

Va ajudar a crear noves regles europees de sostenibilitat financera entre les quals no n'hi havia cap que bloquegés el finançament de clubs de fons sobirans com Qatar.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut