El nadador Paco Domínguez a la piscina
El nadador de 96 anys, Paco Domínguez (EFE)
Natació

El nedador de 96 anys que fa els 800 metres en 25 minuts

El veterà esportista Paco Domínguez ha participat en els Campionats d'Espanya de la categoria màster a Oviedo

Redacció Esport3Actualitzat

El nadador madrileny Paco Domínguez, de 96 anys, ha tornat a demostrar la seva increïble vitalitat després de participar en la prova de 800 metres lliures dels Campionats d'Espanya de la categoria màster a Oviedo. Va completar la prova en un temps de 25 minuts i 47 segons.

Domínguez, plusmarquista europeu de 100, 200 i 400 metres lliures, va ser rebut amb una gran ovació pel públic assistent, que no va deixar d'animar-lo durant tota la prova. L'esportista considera que cada cop que es tira a l'aigua ja bat un rècord.

El veterà nadador, que complirà 97 anys al novembre, ha assegurat que va tenir una vida molt dura i va haver d'emigrar a Veneçuela als 30 anys. En les competicions porta la bandera del país sud-americà com a amulet.

"Em sento millor nedant després de recórrer 200 o 300 metres. Vaig començar a nedar amb gairebé 70 anys", ha dit.

Assegura que la clau del seu vital estat de forma es basa a "tenir una ment positiva". Domínguez, amb una discapacitat del 65%, s'entrena cada dia a la piscina durant gairebé una hora, viu sol, es fa el menjar, gestiona els seus viatges i confessa que és un home "feliç" a la seva edat. "No tinc problemes, físicament ja veieu com estic", ha conclòs.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut