Walter Mazzarri, a la banqueta del Nàpols abans de dirigir el seu últim partit
Walter Mazzarri va dirigir dissabte el seu últim partit amb el Nàpols (Cesare Abbate / EFE)
Lliga de Campions

El Nàpols liquida Walter Mazzarri a dos dies d'enfrontar-se amb el Barça

No hi ha hagut últim "match ball" i els partenopeus canvien de tècnic per segona vegada aquesta temporada. Francesco Calzona, antic ajudant de l'extècnic napolità Luciano Spalletti, debutarà contra el Barça amb un únic entrenament al seu càrrec

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest diumenge a la nit, tot i que ja s'havia filtrat el nom del seu substitut, a l'entorn del Nàpols es creia que el president Aurelio di Laurentiis concediria una última oportunitat a Walter Mazzarri abans de fer-lo fora. Finalment, però, el màxim dirigent del club partenopeu no ha tingut espera.

Aquest mateix dilluns ha executat una maniobra tan arriscada com les que dominen els conductors napolitans: canvi de tècnic a dos dies de rebre el Barça a l'estadi Diego Armando Maradona.

Ho ha fet públic el mateix president del club napolità mitjançant una piulada:

"Dono les gràcies a Walter Mazzarri, amic de la família De Laurentiis i del Napoli, per donar suport a l'equip en un moment complex. Quedarà en el cor dels napolitans i de la nostra família. Benvingut de nou a Francesco Calzona, que ja ha treballat amb nosaltres tant amb Sarri com amb Spalletti"

 

 

Francesco Calzona, en una anterior etapa com a assistent al Nàpols
Francesco Calzona ja havia treballat com a assistent al Nàpols en dues etapes anteriors (Footitalia.com)

Segons ha informat la "Gazzetta dello Sport", després d'una reunió, de matinada, amb el conseller delegat del club, Aurelio di Laurentiis va decidir citar ja per a aquest dilluns al matí el nou tècnic, Francesco Calzona.

L'acord amb l'actual seleccionador d'Eslovàquia és fins a final de temporada i Calzona mantindrà el càrrec d'entrenador del combinat eslovac, fet que, d'acord amb la Gazzetta, ha estat el punt que ha dificultat més les negociacions, sobretot per resoldre com l'equip de col·laboradors de Calzona podia combinar també les dues feines.

Zambo Anguissa intenta controlar una pilota davant de dos jugadors del Genoa
El Nàpols no va passar de l'empat contra el Genoa en l'últim partit de lliga (Cesare Abbate / EFE)


Qui és Calzona?

Francesco Calzona, calabrès però arrelat a la Toscana, de 55 anys, era desconegut fins avui fora d'Itàlia perquè la seva carrera com a jugador i com a entrenador havia estat modesta. No va jugar com a professional més de tres partits, amb l'Arezzo, i com a tècnic es va especialitzar a ocupar el càrrec d'ajudant.
 

Va ser el segon de Maurizio Sarri a l'Avellino, l'Hellas Verona, el Perusa, l'Empoli i el mateix Nàpols (del 2015 al 2018). Va tornar a San Paolo com a col·laborador de Luciano Spalletti la temporada 2021-22, i tot seguit va assumir el seu primer càrrec com a primer entrenador, el de seleccionador d'Eslovàquia, actualment 48a al rànquing FIFA però classificada per a l'Eurocopa d'aquest estiu.

Calzona, així, assumirà un repte majúscul en el seu retorn per la porta gran al Nàpols: intentar eliminar el Barça de la Lliga de Campions.

Anar al contingut